Kadeti Malonogometnog kluba Bjelovar ostvarili su povijesni uspjeh osvojivši naslov prvaka Hrvatske u futsalu za kadete. Velik je to uspjeh za Klub i njegove članove, ali i dobra promocija Grada Bjelovara na čemu im je na današnjem prijemu čestitao gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

– Prva je to momčad u povijesti nogometa, futsala i Županijskog nogometnog saveza koja je osvojila naslov prvaka u državi. Velika je to stvar za ovaj malonogometni klub, ali isto tako i za grad Bjelovar. U devet utakmica dečki su ostvarili osam pobjeda i doživjeli samo jedan poraz. U finalu su pobijedili Omiš 4:3. Dino Pačko osvojio je nagradu tom prilikom za najboljeg strijelca Hrvatske. Klub trenutno radi sa 6 kategorija, a ono što je najvažnije od svega, u klubu rade samo licencirani treneri i polaznici HNS-ove akademije, akademski obrazovani ljudi. Uz ovaj veliki uspjeh kadeta vrijedi spomenuti seniorsku momčad koja se svake godine bori za prvo mjesto u svom rangu natjecanja. Grad Bjelovar financira rad malonogometnog kluba i u skladu s uspjehom. To je financiranje za naredno razdoblje i nešto povećano. Mi kao Grad Bjelovar moramo pronaći jedan model kako izbalansirati sve sportove u gradu i kako akceptirati činjenicu da se stvorio jedan novi mladi klub koji je izuzetno uspješan, međutim, koji nema adekvatne uvjete za rad i mi kao Grad ćemo morati raditi na tome da im polako podižemo tu razinu uvjeta, kazao je Hrebak.

Gradonačelniku se na čestitkama  zahvalio predsjednik kluba Vedran Cvitković koji je naglasio  kako se uz  kvalitetnu ekipu i stručni kadar, poklopilo puno stvari koje su dovele do toga da kadeti postanu prvaci Hrvatske.

– To su sve bile utakmice na gol, dva razlike koje su mogle otići na jednu stranu ili drugu stranu. Imali smo mi puno prilika do sada, u ovih sedam godina, da postignemo tako nešto, ali nikad se nije našla ovakva ekipa na okupu kojoj ne smeta  u 10 sati navečer trenirati na Partizanovom, u 11. mjesecu u atomskom skloništu pucati na gol bez mreže, kazao je Cvitković koji se zahvalio i roditeljima koji su bili velika podrška u ovom uspjehu.Dodao je kako su nakon ulaska u završnicu treninzi bili još jači, počinjali su u sedam ujutro što je trajalo gotovo cijele sezone, a neki igrači nisu išli ni na maturalno putovanje zbog završnice.

– Očekujemo pozive u reprezentaciju za dečke. Nitko ne može reći da budu tamo zbog mame, tate, trenera, predsjednika, sami su to zaslužili i nek s ponosom nose taj sveti dres, kazao je Cvitković.

Trener Željko Ostrman dodao je kako igračima treba odati priznanje što nisu tijekom sezone gubili volju i želju jer bez toga ovakav uspjeh ne bi mogao biti moguć.

– Mi smo igrali i natjecanje po regijama. Morate proći natjecanje po regijama, biti među prve tri ekipe kako bi se plasirali na državnu završnicu, odnosno na Prvenstvo Hrvatske, gdje je također bilo deset ekipa, gdje ponovo moraš igrati devet kola da bi ušao u playoff. Nakon što uđeš u playoff, tu su još dvije utakmice koje su možda najbitnije i gdje je pritisak najveći. Mi smo u playoff ušli s prvog mjesta. Došli smo u Zagreb, znajući da smo najbolji i da imamo velike šanse osvojiti naslov, ali nije bilo jednostavno. Kad dođeš u dvoranu, dođe 50-100 roditelja, navijača, znaš da si najbolji, ali trebaš to ostvariti na terenu i onda još ne krene po planu. Gubili smo od GIMK-a 2:0, 6 minuta do kraja. Ni tada ovi dečki nisu odustali. Vjerovali su u sebe, u svoj rad, u svoju predanost  i sve što su dali za to. U tih pet minuta doslovno smo okrenuli Uspinjaču GIMK-u i  u finalu odigrali  jednu odličnu utakmicu gdje smo pomeli taj Omiš i postali prvaci Hrvatske, rekao je Ostrman.

Kadeti MNK Bjelovar su i kao jedini klub sudjelovali na turniru reprezentacija u Poreču na kojem su igrali protiv reprezentacije Portugala koja je druga reprezentacija u svijetu, i iako su izgubili 3:1 potvrdili su svoju kvalitetu.