U nedjelju 3. rujna službeno završava kupališna sezona na Gradskim bazenima Bjelovar. Gradonačelnik Dario Hrebak posjetio je bazen i iznio svoje dojmove o postignutim rezultatima u ovoj sezoni. Unatoč nizu izazova i prepreka, gradonačelnik je istaknuo da je sezona bila iznimno uspješna.

– Možemo biti zadovoljni s obzirom na sve ono što se događalo, unatoč vremenskim neprilikama u lipnju, nešto malo lošiji srpanj, međutim, kolovoz i ovaj nastavak su sve ipak promijenili na dobro, pa je bazen posjetilo 28 tisuća kupača. Vjerujemo da će tijekom ovog vikenda doći još 400 kupača, pa da ćemo dobiti i 29 tisuća posjetitelja. Nažalost, to neće nadmašiti onu rekordnu 2019. godinu kada je bilo 30 tisuća kupača, ali mi smo itekako zadovoljni. Vjerujem da su i Bjelovarčani zadovoljni. Vidimo to po svim reakcijama i po broju ljudi koji se dođu ovdje okupati ili popiti kavu, kazao je Hrebak. Također je izrazio zadovoljstvo što je uz veliki broj kupača uspješno realizirana i škola plivanja te vaterpolske igre.

Govoreći o financijskim rezultatima, Hrebak je rekao kako bazen sezonu završava s blagom pozitivom.

– Iako su najavljivani teški minusi zbog stanja u šestom mjesecu i početkom sedmog, na kraju se sve izbalansiralo. Došli smo praktički do nekog malog profita što nas kao Grad zadovoljava. Što se tiče budućnosti, najavljujem da ćemo već sljedeće godine dodati nove sadržaje i unaprijediti bjelovarski bazen. Ove godine smo potpuno obnovili strojarnicu nakon tri godine obnove motora. Završili smo strojarnicu, ali to ne znači da će investicije u bazene stati. Morat će se neprestano održavati kako bi ostali konkurentni kao najbolji bazeni u regiji. Također, planiramo posaditi više stabala i proširiti terasu. Složit ćemo još neke stvari tijekom zime, gdje ćemo se dogovoriti što i kako. Ove godine smo dosta uložili, negdje oko 200 tisuća kuna ili čak i više. Tako da će i sljedeće godine biti slično jer bjelovarski bazeni zahtijevaju kontinuirano ulaganje kako bi odgovarali potrebama Bjelovarčana i ostali čisti, uredni i dobro organizirani, istaknuo je Hrebak.

Sezonom je zadovoljan i predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba Marko Mihalinec.

– Što se tiče naših kupača, vjerujemo da su zadovoljni higijenom, kulturom i redom u kompleksu. Iduće godine će naš kompleks bazena proslaviti 40 godina, tako da će biti potrebna ulaganja, ali uspjeli smo ih svesti na minimum. Pozivamo ljude da do nedjelje, jer za vikend je najavljeno lijepo vrijeme, dođu na posljednje kupanje i da se oprostimo do sljedećeg ljeta, zaključio je Mihalinec.