Općina Dubrava je uspješno osigurala financijska sredstva u iznosu od 7,5 milijuna kuna putem Agencije za poljoprivredu, s ciljem financiranja obnove, rekonstrukcije i proširenja dječjeg vrtića smještenog u Dubravi. Ovaj važan korak označava značajno unaprjeđenje infrastrukture dječjeg vrtića kako bi se osigurao bolji standard i veći kapacitet vrtića.

Sadašnji dječji vrtić u prethodnoj pedagoškoj godini imao je upisano stotinjak djece, a u ovoj pedagoškoj godini 25 mališana je na listi čekanja. Realizacijom projekta dogradnje  vrtić će imati kapacitet za čak 200 mališana.

Nakon provedenih četiri zahtjevna postupka javnih nabava, odabrana je najpovoljnija ponuda za izvođenje radova. S uspješno potpisanim ugovorom, očekuje se da će radovi započeti do kraja tekuće godine. Ambiciozan plan podrazumijeva završetak projekta unutar razdoblja od jedne do dvije godine.

-Ukupna vrijednost radova iznosi 2,8 milijuna eura plus PDV. Projekt uključuje rekonstrukciju već postojeće zgrade dječjeg vrtića, ali i nadogradnju potpuno nove zgrade koja će uključivati i sportsku dvoranu. Inovativni dodatak ovom projektu je grijani tunel koji će povezivati sve dijelove kompleksa. Ovim projektom stvaramo moderno i funkcionalno okruženje za naše najmlađe sugrađane, te stvaramo temelje za njihov kvalitetan rast i razvoj, kazao je načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša.

 Međutim, unatoč pozitivnim vijestima, Općina Dubrava suočava se s izazovima povećanja troškova koji premašuju prvotno planirane iznose. Kako bi se ublažio taj financijski teret na proračun Općine, donesena je odluka da se aplicira na dodatne natječaje kako bi se osigurala dodatna sredstva.

-Situacija na tržištu nas je iznenadila. Postoji niz faktora koji su doprinijeli ovoj situaciji, uključujući obnovu nakon nedavnih potresa i inflaciju potaknutu međunarodnim događajima poput konflikta između Rusije i Ukrajine. U razgovorima s kolegama primjećujemo i kod njih iznenađenje zbog rasta cijena rada i materijala. Iako je izazovno, moramo se prilagoditi novonastaloj situaciji. Četiri postupka javne nabave su provedena, no čak smo se suočili s trenutkom kada se na jedan od tih natječaja nitko nije prijavio. Očito je nedostatak građevinskih timova postao ozbiljan problem, izjavio Okroša.