U kontinuiranom nastojanju da osigura kvalitetnu skrb za najmlađe sugrađane Grad Bjelovar donosi značajne korake prema tome da liste čekanja za vrtić postanu prošlost. U najnovijem razvojnom potezu gradonačelnik Dario Hrebak je najavio prenamjenu doma Stjepana Radića u vrtić kako bi se udovoljilo rastućoj potražnji za mjestima u bjelovarskim vrtićima.

– Odlučili smo još jedan dom staviti u jednu po meni puno bolju društvenu funkciju. Radi se o domu Stjepana Radića, gdje smo upravo prije par dana prijavili projekt vrijedan oko 7 milijuna kuna, a računamo na nekih 2 do 2,5 milijuna kuna dodatno od Ministarstva obrazovanja na tom europskom natječaju kako bismo taj dom u Stjepana Radića, koji je na prekrasnoj lokaciji koja je okružena prekrasnim prostorom, prirodom i tako dalje, pretvorili u vrtić. Doslovce vrtić za dvije jasličke skupine. Mislim da će to biti jedna krasna priča. Vi znate da mi imamo liste čekanja u vrtiće. Grad Bjelovar iduće dvije godine mora riješiti sve svoje klince i riješiti problem vrtića. Izgradit ćemo četiri nova vrtića, istaknuo je gradonačelnik.

Uz prenamjenu doma Stjepana Radića, planira se i proširenje vrtića u Frankopanskoj ulici kako bi se osiguralo dodatnih pedesetak mjesta za najmlađe. Ovaj projekt također uključuje potporu Ministarstva obrazovanja te Grada Bjelovara što će omogućiti daljnje širenje kapaciteta za smještaj djece.

– To je isti natječaj od kojeg smo dobili sredstva za Viktora Bubnja i u Ždralovima. Sada smo dodatno još prijavili dva projekta kad smo vidjeli da imamo stvarno još klinaca na listi čekanja. To je druga faza tog istog natječaja, ostalo je dosta novaca tako da smo se odlučili javiti i za tu drugu fazu s ova dva nova vrtića, dodao je Hrebak.

S obzirom na dinamiku trenutnog tržišta građevinskih usluga, gradonačelnik je oprezan, no i optimističan glede početka radova vrtića u ulici Viktora Bubnja u Ždralovima.

– Iduća dva ili tri tjedna ćemo raspisati natječaj za gradnju vrtića u Viktora Bubnja. Vidjet ćemo kakve će biti cijene, pa ćemo biti pametniji. Ne znači da ćemo odmah krenuti s radom. Jako sam oprezan oko toga jer želim vidjeti kakva će biti cijena, ali možda se iznenadimo, pa ga doista i krenemo graditi, kazao je Hrebak.