Zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić i predsjednik Mjesnog odbora Križevačka cesta Darko Došen zajedno su posjetili nedavno izgrađeni nogostup na Križevačkoj cesti čiji je izvođač bila bjelovarska tvrtka “Poduzeće za ceste d.o.o.”

Projekt je obuhvatio izgradnju oko 800 metara novog pješačkog nogostupa, protežući se od Ulice Nove Plavnice do Ulice Đure Sudete. Cjelokupni dionica mjeri oko 1650 metara.

– Prvotno smo krenuli s izgradnjom 500 metara nogostupa. Međutim, odlučili smo produžiti ga i pronašli smo financijska sredstva kako bismo izgradili svih 800 metara nogostupa. Sada stanovnici Križevačke ceste, koja zapravo predstavlja glavnu prometnicu iz smjera Zagreba, mogu nesmetano i sigurno putovati prema centru grada. Nogostup sada postoji posvuda, iako možda nije u najidealnijem stanju duž cijele rute i omogućuje stanovnicima siguran pristup centru grada, izjavio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. Također je dodao kako je Križevačka cesta dobila i novi kanalizacijski sustav.

– U protekle dvije godine, Križevačka cesta, Ždralovi, Trojstveni Markovac i Gudovac su dobili sustav kanalizacije. Priključak za Križevačku cestu bit će izveden ove godine nakon dovršetka radova na cesti u Gudovcu. Ovo predstavlja značajno poboljšanje za stanovnike Križevačke ceste. Čekali su jako dugo vremena ovaj trenutak, budući da je Križevačka cesta glavna prometnica iz smjera Zagreba i stanovnici zaslužuju suvremenu infrastrukturu. Sada, uz novi nogostup, sva potrebna infrastruktura je prisutna, dodao je zamjenik gradonačelnika Brajdić.

Predsjednik Mjesnog Odbora Križevačka cesta Davor Došen izrazio je zahvalnost Gradu Bjelovaru i zamjeniku Brajdiću na realiziranom projektu.

– Nogostup prvobitno nije bio planiran za ovu godinu, pa se počelo s izgradnjom samo pola naselja. No, nakon reakcija nezadovoljnih građana, što je razumljivo, Grad je uspio proširiti projekt i dovršiti ga u cijelosti. Moram pohvaliti izvođače koji su radili na asfaltiranju čak pri temperaturama od 36 stupnjeva. Ispunjavali su i posebne zahtjeve, poput prilaza za osobe s invaliditetom kako bi te osobe mogle normalno pristupiti svojim dvorištima, istaknuo je Došen.