Jučer je u Bjelovaru 57-godišnjak prijavio kako je u svibnju ove godine na društvenoj mreži pronašao oglas za trgovanje kriptovalutama. Nakon što je uplatio novac za kupnju kriptovalute, primio je više poziva s inozemnih telefonskih brojeva u kojima se od njega tražilo da uplati novčana sredstva za proviziju, osiguranje i porez što je muškarac u više navrata učinio i uplatio novčane iznose, a dobit od ulaganja nije dobio. Oštećen je za više od 28 tisuća eura.

Prevaru je prijavila i 61-godišnjakinja koja je na društvenoj mreži pronašla oglas za davanje kredita. Kontaktirala je oglašivača kojem je u svrhu realizacije kredita ustupila svoje osobne podatke i podatke o bankovnom računu. Po odobrenju kredita od 61-godišnjakinje je u tri navrata zatražena uplata novčanih iznosa za javnobilježničke troškove i troškove poreza. Nakon uplate svih troškova u iznosu većem od dvije tisuće eura, 61-godišnjakinja nije dobila kredit.

Još jednom upozoravamo građane kako je potreban dodatan oprez prilikom ulaganja ili kreditiranja putem oglasa na društvenim mrežama jer dio oglasa je lažan i ima cilj prevariti one koji pristanu na investiciju ili kreditiranje, upozoravaju iz PU bjelovarsko-bilogorske