Na travnjake su se vratile i momčadi koje participiraju u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, a među njima su i četiri predstavnika Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o: garešničkom Gariću, grubišnopoljskoj Bilogori 91, nogometašima predavačkog Dinama te NK Čazma. Za ovu priču je važno kazati kako, baš kao i u najjačem nogometnom razredu Bjelovarsko-bilogorske županije, i u ovom četvrtoligaškom društvu ove sezone participira 14 klubova, a zasigurno, naši predstavnici, posebice Grubišnopoljci te Predavčani „pucaju“ na najviše pozicije ljestvice. U skladu s time je i odigrano prvo kolo.

Naime, NK Bilogora 91 Grubišno Polje je na domaćem terenu, krajnjim ishodom 3:2 savladao Mladost iz Kloštra Podravskog uz naglasak kako je pitanje pobjednika riješeno u prvih pola sata, odnosno, u razmaku od svega 18 minuta. U strijelce se u dva navrata upisao Škojo, dok je jedan gol dodao Furmek. Gosti su u nastavku preko također dvostrukog egzekutora Kelemena, koji je zabijao u 73. i 92. minuti uspjeli samo smanjiti zaostatak. Nadalje, stopama svojih sportskih prijatelja iz Grubišnog Polja išli su i momci predavačkog Dinama.

Oni su pred svojim navijačima, na igralištu „Brana“ opravdali ulogu favorita protiv Čazmanaca u županijskom derbiju. Po isteku vremena predviđenog za igru na semaforu je stajalo 3:1, a trend dvostrukih strijelaca nastavio je tamnoputi Stanes poentiravši u 6. te 52. Samo pet minuta nakon zgoditka za 2:0 Predavčana gosti su preko Vranića smanjili na 2:1, ali svaku nadu im je u 84. minuti ugasio Jelić-Balta potvrdivši trijumf momčadi iskusnog trenera Nikole Papca. 

Sastav Garića jest onaj sastav koji može najviše žaliti nakon prvih ovosezonskih natjecateljskih 90 minuta. Da budemo precizniji, izabranici trenera Dragana Vaclaveka su sve do 65. minute protiv Sloge iz Zdenaca pokraj Orahovice imali prednost od 0:2, da bi u posljednjem dijelu dvoboja sve što su gradili uspjeli srušiti. Zanimljivost ovog dvoboja leži u činjenici što su svi pogoci postignuti u drugih 45 minuta, a do već spomenutih 0:2 Garešničane su doveli Golubić i Kožuhar.

Oni su poentirali u 51., odnosno 52. minuti, no takav razvoj situacije kao da je razljutio domaćine koji su do egzekucija došli u: 63., 83., 88. i 91. Konačnih 4:3 postavio je Starčević u četvrtoj minuti sučeva dodatka te će ovaj gorak okus Vaclavekovi majstori, nadamo se isprati u idućoj prvenstvenoj rundi.