Dobrovoljno vatrogasno društvo Komuševac riješilo je dugogodišnji problem s krovištem svog doma zahvaljujući suradnji Grada Čazme i mještana.

U svrhu rješavanja ovog gorućeg problema, Grad Čazma omogućio je nabavku potrebnog materijala za obnovu krova, dok su se članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Komuševac angažirali u akciji uklanjanja starog crijepa i postavljanja novog.

Predsjednik DVD-a Komuševac, Dario Perčec, ponosan je na izuzetno visok odaziv mještana na ovu važnu akciju.

– Svi mještani našeg sela koji su mogli doći na radnu akciju su se uključili. Bili su ne samo članovi DVD-a, nego i drugi seljani koji nisu pripadnici DVD-a Komuševac. Okupilo nas se čak do trideset i kroz cijeli tjedan je tko god je mogao sudjelovao na neki način, kazao je Perčec.

Ova akcija rezultirala je učinkovitom obnovom krovišta, čime je riješen problem curenja vode i očuvana je unutrašnjost doma.

– Krovište na ovom domu bio je veliki problem jer zbog dotrajalosti je curilo i počela je propadati unutrašnjost doma ali i oprema. Obnovom smo riješili baš veliku problem i sada možemo dalje uređivati unutarnje prostorije jer ništa nam nije značilo uređivati unutrašnjost dok je krov curio, dodao je Perčec.

Nakon uspješne obnove krovišta, članovi društva nisu stali – proteklog vikenda su također uložili napore u uređenje unutrašnjosti doma. Perčec je otkrio planove za budućnost.

– Fasada je u planu za iduću godinu i s njom bi uređenje našeg doma trebalo biti gotovo, dodao je te istaknuo kako ovaj dom mještani Komuševca dosta koriste u raznim prigodama i to besplatno.