Grad Bjelovar proveo je projekt rekonstrukcije kotlovnice u zgradi Veleučilišta u Bjelovaru. Zamijenjena je postojeća oprema, kao i instalacije radi dotrajalosti, a vrijednost radova je 36.245,73 €.

– Ta nova kotlovnica će omogućiti i etažnu razinu grijanja da se mogu posebno kontrolirati uvjeti u prizemlju, posebno na katu i u potkrovlju. Tako da se tu dočekati, očekuju i određene uštede. Tu su dodatno još i solari koji tu cjelokupnu priču čine jeftinijom. To smo napravili ako se ne varam prošle godine, tako da cjelokupnu priču oko Veleučilišta dižemo na jednu novu razinu. Izvođač radova je bjelovarska tvrtka AG Dom iz Novih Plavnica. 800 studenata praktički pohađa naše Veleučilište i Grad Bjelovar redovito u dogovoru s Veleučilištem izdvaja određenu svotu novca koja im pomaže upravo da bi se investiralo ali pored tog novca mi ovako na ovakav način još dodatno investiramo još jedne stvari jer nam je Veleučilište, rekao bih, jedan od glavnih pokretača  našeg grada što se tiče gospodarstva i akademske zajednice i to ne pokazujemo samo riječima, nego i konkretnim stvarima, rekao je gradonačelnik Hrebak prilikom današnjeg obilasaka kotlovnice te je usput najavio kako će do 15. rujna  biti završena dokumentacija, u potpunosti sa građevinskom dozvolom i troškovnicima za studentski dom.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak

– Vidim da nas neki prozivaju da samo radimo projekte, a da se od tih projekata ništa ne događa. Evo konkretna stvar, što se tiče tog projekta, u tjednu nakon 15. rujna planiramo započeti s procesom javne nabave. Vidim određene komentare i na društvenim mrežama od građana koji nisu dovoljno informirani i misle da su sad radovi zaustavljeni. To je samo jedan predah dok se ne napravi troškovnik i završni projekt. Što se tiče studentskog doma, ja računam da bi mi tamo negdje početkom jedanaestog mjeseca mogli započeti s radovima na gradnji studentskog doma. Da podsjetim 66 mjesta i vjerujem da on može biti gotov do 1. listopada sljedeće godine, praktički do početka nove studentske godine, najavio je Hrebak.

Zadovoljan ulaganjima Grada Bjelovara je prodekan za nastavu i studente Zoran Vrhovski koji je o ulaganju u kotlovnicu dodao:

Prodekan za nastavu Zoran Vrhovski

–  Stara kotlovnica je napravljena 2001. godine tako da je dala svoje i sada je Grad Bjelovar, i na tome im zahvaljujem, financirao novu što će nama biti preduvjet za početak nove akademske godine. Ide nam zimski semestar time i hladniji dani. Također, ova kotlovnica će donijeti uštede zajedno sa solarnim panelima jer je moguće etažno grijanje, pa ćemo moći grijati eventualno jedan kat kad je to potrebno. Nećemo morati grijati cijelu zgradu zbog toga što je, primjerice, nastava na samo jednom katu, kazao je Vrhovski.