Općina Štefanje nastavlja svoju dugogodišnju praksu financiranja radnih bilježnica za učenike Osnovne škole Štefanje. Ova inicijativa, koja se već godinama provodi, ima za cilj olakšati financijski teret roditeljima te osigurati jednakost pristupa obrazovanju za sve učenike.

U ovoj školskoj godini, iznos sredstava za nabavku radnih bilježnica iznosi 7.582,00 eura. Time se omogućuje svakom učeniku da dobije potrebne materijale za praćenje nastavnih sadržaja i vježbi.

Troškovi radnih bilježnica ovise o razredima u kojima se učenici nalaze. Učenici od 1. do 4. razreda trebaju računati na iznos između 40 i 50 eura po učeniku. S druge strane, za učenike od 5. do 8. razreda, trošak se povećava te se kreće od 100 do 132 eura po učeniku.

Važno je istaknuti da je Općina Štefanje otvorila prikupljanje zahtjeva za opremu osnovnoškolske djece. Roditelji imaju mogućnost aplicirati do 1. rujna, s iznosom od 55 eura po djetetu. Ova dodatna inicijativa pruža dodatnu podršku roditeljima u osiguranju školske opreme za njihovu djecu.