U Daruvaru se krajem mjeseca  26.kolovoza po prvi puta organizira susret konjara. Nova je to manifestacija koja bi trebala udružiti sve ljubitelja konja, kaže Drago Hodak voditelj – trener Konjičkog kluba Sokol Daruvar:

-Cilj nam je da jednom godišnje definiramo jedan dan kada će se na hipodromu okupiti lokalni uzgajivači konja i šire, i na taj način se podružiti i izmijeniti iskustva. Osim toga to će biti način da povećamo interes i svih ostalih za ovaj sport.

No priča o konjima u Daruvaru, zapravo nije novost. Daruvar je bio ali bi prema viziji Drage Hodaka trebao ponovno postati sjedište ovog elitnog sporta:

-Poznato je da Daruvar ima hipodrom i da su ovdje bila nekada natjecanja, nama je u cilju ovu tradiciju ponovno nastaviti.

Prekinuta tradicija očito ima svoj nastavak u budućnosti, jer uz izrađeni projekt tu je i podrška Grada Daruvara:

-U ovoj namjeri imamo i podršku Grada Daruvara. Projekt Ministarstva regionalnog razvoja  u iznosu od 38 tisuća eura je prošao za izgradnju zgrade. To neće biti dovoljno sredstava, stoga planiramo parcijalno izgrađivati od projekta do projekta . Procjena vrijednosti cijeloga zahvata izgradnje hipodroma je  oko 320 tisuća eura. Ovo je kompleks koji bi u budućnosti trebao imati i turističku vrijednost.

Osim rekreativnog i sportskog jahanja ,ubrzo se može računati i na terapijsko jahanje koje će se prezentirati upravo na Danu konjara.

Više pročitajte u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika.