U Češkom domu u Končanici, povodom Dana općine, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su istaknuti značajni trenuci i postignuća tijekom trideset godina postojanja Općine Končanica.

 Načelnik Zlatko Bakunić podsjetio je prisutne na važnost ovog dana, ističući da se zajedno sa slavljem Dana općine obilježava i trideset godina od osnutka Općine Končanica. Izrazio je zahvalnost svim suradnicima te podsjetio na izazove koji su pratili rani razvoj općine.

“Bilo je teških godina, prihodi su nam bili ograničeni, ali nismo prestajali raditi na razvoju. Uvjeren sam da je zajedništvo, volja i upornost ključ uspjeha. Danas imamo priliku raditi na projektima koji su nam važni i korisni za sve nas. Dolaskom nove županijske vlasti došla su bolja vremena i za našu općinu. Mogu slobodno reći da imamo sredstava za svaki projekt koji kandidiramo, svi projekti nam prolaze i na tome se posebno želim zahvaliti svojem timu, vijećnicima, županu Marušiću i Vladi na potpori koju svakodnevno pružaju Končanici”, istaknuo je načelnik Bakunić.

Načelnik Zlatko Bakunić

Umirovljeni general Mladen Markač prisutnima se obratio s osvrtom na prošlost, naglasivši važnost zajedništva i doprinosa svakog pojedinca za dobrobit zajednice. “Naša borba za slobodu u Domovinskom ratu bila je opravdana i časna, a to je potvrđeno i pred sudom u Den Haagu. Trebamo priznati vlastitu vrijednost i razumjeti napore koje ulaže naša Vlada u radu za dobrobit svih nas”, rekao je general Markač.

General Mladen Markač

Bjelovarsko bilogorski župan Marko Marušić koji je sjednici prisustvovao i kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u svom govoru je istaknuo važnost zajedništva i suradnje na lokalnoj razini.

– Načelniku Bakuniću i njegovim timu čestitam 30. rođendan Općine. Uvijek ističem da je zajednička suradnja iznimno bitna i pozivam na zajedništvo. Odlično surađujemo s Končanicom. Načelnik ima moju veliku podršku u provođenju novih projekata i čestitam mu na svemu što je napravio do sad sa svojim timom- kazao je Marušić i pohvalio Općinu Končanica kao primjer uspješne suradnje između različitih etničkih skupina, Hrvata i Čeha, te naglasio kako je takva suradnja ključ uspješnog razvoja zajednice. Dodatno je spomenuo pozitivan učinak porezne reforme koja je omogućila općinskim i gradskim proračunima veće financijske resurse. Također, izrazio je svoju snažnu podršku Općini Končanica u rješavanju infrastrukturnih problema, istaknuvši kako će Županija aktivno sudjelovati u pronalasku rješenja za izazove poput rekonstrukcije ceste DC5.

Župan Marko Marušić

Na svečanoj sjednici uručena su i općinska priznanja, pa su tako Povelju Općine Končanica dobili Oldrih Halupa za osobite zasluge u promicanju lovstva na području općine, Snježana Halupa za zasluge u promicanju zdravstva i  Miroslav Havranek za zasluge u promicanju kulture.

Plaketu Općine Končanica dobili su Siniša Ćulibrk, Blahouš Finek i Branko Orozović za doprinos u razvoju sporta  i  Zdenko Rohlik za doprinos u razvoju kulture Općine Končanica. Zahvalnice su dobili Igor Šimala  za doprinos u razvoju sporta, Josip Husak i Josip Finek za doprinos u razvoju vatrogastva.