U vrtiću „Vladimir Nazor“ Daruvar održana je završna konferencija projekta „Vrtić koji gradi budućnost djece“.

Radi se o projektu koji je osigurao poslijepodnevni rad vrtića uz dodatne besplatne aktivnosti a koje su unaprijedile usluge same ustanove. Projekt je trajao 18 mjeseci. O svom prvom realiziranom projektu više rekla je v.d.ravnateljica Brana Šeba:

-Kroz projekt je zaposleno i sedam osoba na pola radnoga vremena, a program se provodio od 16-20 sati. U dvije godine kroz njega je prošlo po 25 djece u svakoj pedagoškoj godini. Osim toga projekt je ponudio i nove aktivnosti – učenje engleskog jezika, kineziološke aktivnosti kao i program robotike.

Završetak ovoga projekta za mnoge roditelje znači ponovno isti problem a to je kamo s djecom u poslijepodnevnim satima. Postavlja se pitanje može li se vrtić sam organizirati ?

-Za sada nemamo mogućnosti sami se organizirati, jer poslijepodnevna smjena zahtijeva novo zapošljavanje barem dvije osobe. Morat ćemo pričekati novi projekt na koji ćemo ponovno aplicirati .

Što se tiče projekta, kako se saznaje od djelatnica Razvojne agencije, njega za sada nema, pa je pretpostavka da će biti raspisan tek slijedeće godine.

Zadovoljna prvim provedenim projektom je i ravnateljica vrtića Irena Šulentić , koja iako na porodiljnom dopustu ne propušta ništa slučaju i redovno se pojavljuje na zakazanim aktivnostima:

-Bio je ovo projekt koji je u svim segmentima unaprijedio našu ustanovu. Sproveden je  na zadovoljstvo svih , od djece,roditelja novo zaposlenih, a tu su i značajna financijska sredstva. Bilo je ovo zaista pozitivno iskustvo i jedva čekamo novi projekt.

Što se tiče aktivnosti učenje stranog jezika i kineziološke, se nastavljaju i dalje ali uz plaćanje. STEM aktivnosti se zaustavljaju jer bi kako kažu iz vrtića bile preskupe.

Više pročitajte u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika.