U nedjelju je ispred bjelovarskog paviljona u središtu grada održan koncert pod nazivom “Zajedno u zajednici”. Više o njemu ispričala nam je Anita Farkaš, predsjednica Zajednice Mađara Grada Bjelovara.

– Nastupili su članovi Zajednice Mađara Grada Bjelovara, članovi Češke besede iz Hercegovca sa svojom najmlađom skupinom i limenom glazbom te članovi KUD-a Šandrovac – navela je. Program “Zajedno u zajednici” redovito okuplja brojne pripadnike kulturno-umjetničkih društava.

– Svi smo mi članovi ove naše zajednice i time pokazujemo bogatstvo folklora čitave zajednice i manjinskog i većinskog stanovništva – naglasila je i zahvalila pokroviteljima održavanja – Želimo se zahvaliti Zajednici udruga u kulturi Grada Bjelovara, Savjetu nacionalne manjine i Gradu Bjelovaru koji su nam omogućili ovaj program – rekla je. Planova za naredno razdoblje ima puno, no predsjednica Zajednice nije htjela otkriti sve detalje.

– Veseli nas da imamo sve više članova i sve više malih članova, djece koja su nam se pridružila jer smatramo da je to dobar temelj za nastavak funkcioniranja naše udruge. Ove godine nam je u zimi želja proslaviti desetu obljetnicu postojanja folklorne skupine naše zajednice, a Zajednica postoji već 12 godina. Voljeli bi lijepim večernjim programom, božićnim ili predbožićnim, obilježiti tu godišnjicu našeg postojanja – istaknula je Farkaš.

Tekst: Slaven Klobučar