Općina Zrinski Topolovac doživljava značajan infrastrukturni razvoj kako bi osigurala bolje uvjete za svoje stanovnike. Asfaltiranje cesta i izgradnja nogostupa predstavljaju važan korak prema modernizaciji i poboljšanju pristupačnosti.

Gotovo sve ceste koje vode do kuća sada su prekrivene asfaltnim slojem, osim u samo dvije iznimke. Načelnica Jasna Mikles Horvat izjavila je da je projekt praktički završen te da su preostali samo manji završni radovi kao što su uređenje bankina i putnih jaraka. Nepovoljni vremenski uvjeti, uključujući obilne kiše, povremeno su usporavali napredak projekta.

Ovaj infrastrukturni projekt ostvaren je zahvaljujući financijskoj podršci. Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje pružio je ključna sredstva za izgradnju novog nogostupa. Ministarstvo graditeljstva također je sudjelovalo u financiranju projekta asfaltiranja cesta. Preostali iznos potreban za projekt osiguran je iz općinskog proračuna.

Ovaj napredak ima za cilj unaprijediti kvalitetu života mještana. Novi nogostup povećava sigurnost pješaka u središtu Zrinskog Topolovca, dok asfaltirane ceste olakšavaju pristup kućama. Ovaj infrastrukturni razvoj reflektira napore Općine za stvaranje boljih uvjeta za svoje stanovnike.