Danas je potpisan ugovor između Grada Čazme i tvrtke Čazmatrans promet koji će omogućiti kontinuirani prijevoz učenika Osnovne škole Čazma. Ugovor su potpisali gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i direktor Čazmatrans prometa Dražen Pavlović. Ova suradnja predstavlja daljnju podršku školstvu u gradu te osigurava stabilan prijevoz za učenike tijekom nadolazeće školske godine.

Vrijednost ovog ugovora iznosi 250 tisuća eura, a gradonačelnik Dinko Pirak izrazio je zadovoljstvo time što je Čazmatrans, kao lokalna tvrtka, odgovorio na natječaj te naglasio važnost nastavka suradnje koja se proteže kroz niz godina.

Pirak je također naglasio da je ovo prvi ugovor o prijevozu potpisan za cijelu školsku godinu od kada je Grad preuzeo osnivačka prava nad školom. Također je istaknuo kontinuirane napore Grada u ulaganju u školstvo te najavio dodatne investicije od 100 tisuća eura, kao i podršku u opskrbi potrebnim priborom za sve učenike.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je ipredsjednik uprave Čazmatransa Damir Pavlović. On je istaknuo zadovoljstvo zbog dobivanja ovog posla te je spomenuo izazove s kojima se prijevozničke tvrtke suočavaju, uključujući rast cijena rada i goriva.

Direktor Čazmatrans prometa Dražen Pavlović ukazao je na kompleksnost organizacije prijevoza za Osnovnu školu Čazma, s matičnom školom i pet područnih škola, od kojih jedna ima čak i dvosmjensku nastavu.

Ravnateljica Osnovne škole Čazma Ivana Moguš zrazila je zahvalnost Gradu na kontinuiranoj podršci školstvu i naglasila besplatne obroke, udžbenike, radne materijale i prijevoz koje Grad osigurava, čime se grad potvrđuje kao prijatelj djece.