Iz Rukometnog kluba Bjelovar stiže nam lijepa vijest. Naime, u bjelovarsku dvoranu Europskih prvaka vraća se Memorijalni turnir „Vladimir Smiljanić Babura“ koji je početkom devedesetih godina prošloga stoljeća, uslijed političkih nesuglasica, odnosno ratnih zbivanja naprasno prekinut. Inače, događaj se održava u spomen na prerano preminulog Vladimira Smiljanića Baburu, bivšeg rukometaša zlatne generacije bjelovarskog ORK Partizan te igrača koji je, sada već davne 1972. sa svojim suigračima postao klupski prvak Europe.

Nažalost, kasnije te godine, Smiljanić je izgubio život na svom motociklu kao dvadesetrogodišnjak. Dakle, na jedan nesretan način prekinuta je mlada karijera, karijera koja bi, u to smo posve sigurni još više zablistala u budućnosti. Nije se dogodilo, no ova gesta rukovodstva bjelovarskog kluba je dokaz kako popularni „Babura“ nikada nije zaboravljen. Isto tako, ovogodišnji Memorijal, shodno svemu izrečenome se može označiti kao povratnički i nadamo se da je ovo samo još jedan novi početak.

Zaključno, kažimo kako će bjelovarska rukometna publika u mnoštvu zapaženih poteza moći uživati dva dana – petak, 25. te subotu – 26. kolovoza, a osim domaćina, na turniru će zaigrati: RK Moslavina Kutina, RK Sisak i RK Borac Banja Luka na čijoj klupi sjedi legendarni Irfan „Pipe“ Smajlagić. Stoga, preostaje vam samo pohoditi bjelovarski hram rukometa navedenih dana te gromoglasno navijati za sve sudionike. Jer, iako je uvijek lijepo pobijediti, rezultat je u ovakvim prigodama ipak u drugome planu.