U tijeku su radovi na detaljnoj obnovi društvenog doma u Velikoj Trnavi izgrađenog inicijativom mještana davne 1951. godine. Velika Trnava je naselje u sastavu Općine Hercegovac čiji nam je načelnik Boro Bašljan  rekao nešto više o radovima koji će se izvesti na tom domu:

– Velika drvena pozornica je uklonjena kako bi ustupila mjesto modernijoj, manjoj pozornici koja će bolje odgovarati potrebama, a istovremeno stvoriti više prostora u dvorani. Nakon temeljitog tretmana protiv vlage, grade se novi stropovi i pregradni zidovi koji će dodatno unaprijediti udobnost i izgled dvorane. Krov je dobio daske i protuvlažnu foliju, a prozori će biti zamijenjeni kako bismo osigurali bolju izolaciju i učinkovitost. Modernizirane su i električne instalacije, klime i postavljeni novi keramički podovi – rekao nam je načelnik Bašljan te dodao:

– Za ovaj nama vrlo važan projekt Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo nam je potporu od 27 tisuća eura. Ukupna vrijednost ovih nadogradnji iznosi 76.431,38 eura, što je znak zajedničkog truda i predanosti prema našem zajedničkom prostoru – ističe načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan.

Više pročitajte u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika.