Iako je bilo planirano i najavljivano da će otvorenje novouređene prometnice kroz Gudovac biti 20. kolovoza, to je odgođeno za 1. rujna. Prema novom rokovniku, Hrvatske ceste su produljile rok za otvaranje do 1. rujna ove godine, do 16 sati.

Gudovčanima i svima koji ovom dionicom redovito prometuju preostaje i dalje strpljenje i nada da će cesta nakon tri godine obnove konačno biti otvorena kako je najavljeno početkom rujna.

Za smjer Bjelovar – Farkaševac koristit će se i dalje obilazni pravac: Bjelovar DC43 – Bjelovar nerazvrstana cesta (Ulica Vladimira Nazora i Križevačka cesta) – Klokočevac – Prgomelje – Prgomelje DC544 – Farkaševac DC544. Za smjer Farkaševac – Bjelovar koristit će se obilazni pravac: Farkaševac DC544 – Prgomelje DC544 – Prgomelje – Klokočevac – Bjelovar nerazvrstana cesta (Križevačka cesta i Ulica Vladimira Nazora). Zbog izvanrednog održavanja državne ceste DC544, nakon izgradnje odvodnje otpadnih voda Grada Bjelovara u kolniku DC544, za sav promet se zatvara dio državne ceste DC544 od Prgomelja do Velikih Sredica.