SUPER SPORT DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA; 1. KOLO:

NK BJELOVAR – NK RADNIK KRIŽEVCI 3:2

Nakon mnoštva mukotrpnih treninga, vrućine, ozljeda, uspona, padova te prijateljskih mečeva, započela je Super Sport Druga hrvatska nogometna liga, što je zapravo treći rang natjecanja, a to je ono što se zapravo jedino u cijeloj ovoj priči očekivalo s velikim nestrpljenjem. Tako je njeno prvo kolo u sezoni 2023./2024. NK Bjelovar donijelo domaćinstvo protiv novog kluba u ovom nogometnom društvu – križevačkog Radnika. Na novom bjelovarskom Gradskom stadionu prvi sučev zvižduk se začuo od 17:30 sati, a naravno, Radnikovci su, iako novak u ovom prvenstvu, itekako poznati Bjelovarčanima iz ranijih okršaja. Naposljetku, bijeli iz Bjelovara su se, na svoju, te veliku radost svojih navijača, unatoč ogromnoj muci i gostujućoj požrtvovnosti osladili slavljem konačnim ishodom 3:2.

Bila je to jedna od onih puno puta viđenih utakmica kada je riječ o nogometašima Bjelovara. Naime, domaćin je bio u rezultatskom zaostatku u čak dva navrata (0:1 i 1:2 poslije dosuđenih kaznenih udaraca za goste), ali se, svemu unatoč, nije predavao. U globalu, kada se sve sabere u jedno, izabranici trenera Zorana Marčetića su bili bolji suparnik te nakon svega slavili posve zasluženo. Uz to, bjelovarski klub je dokazao kako na novoizgrađenoj nogometnoj ljepotici nikome neće biti lako, odnosno kako u Bjelovar nitko neće doći i s lakoćom uzeti bodove. Nadalje, istaknimo činjenicu kako se NK Bjelovar očigledno pretplatio na povijesne dvoboje.

Naime, nakon što je prije svega nekoliko tjedana odigrao jedan susret na dva stadiona, i to zbog ogromne količine kiše te natopljenosti novoga travnjaka, sada je po prvi puta u svojoj bogatoj povijesti premjerno jedan službeni meč otvorio bez ijednog domaćeg igrača u početnoj postavi. No, tome treba dodati i to da su se i na klupi za pričuve nalazila samo dvojica Bjelovarčana – Coha te vratar Đorđević. Zasigurno, to nikako ne ide u prilog trenera Marčetića obzirom da je navijačima u bilo kojem gradu lijepo vidjeti domaće snage. Ipak, u Marčetićevu obranu ide to što kapetan Šantalab nije niti mogao zaigrati zbog odrađivanja crvenog kartona zadobivenog u posljednjem kolu prošloga prvenstva, dok je Mlinarić ozlijeđen sjedio na tribinama. Shodno svemu navedenome, ovih 90 minuta je bilo izrazito čudno, a posebno će se pamtiti tri dosuđena jedanaesterca već u prvom poluvremenu.

Gostujuća momčad je povela već u 10. minuti, dakako iz najstrože kazne, a siguran realizator je bio Hrvoje Mladen. Bjelovarski nogometaši su se vratili u 33. preko Varge, također udarcem s „kreča“, međutim, 38. je bila minuta novoga jedanaesterca gostiju. Ponovo ga je u pogodak pretvorio Mladen i tako se otišlo na predah. Činilo se da će Marčetićevi majstori potonuti, ali nije bilo tako. Dapače, dogodilo se upravo suprotno te su domaćini novi gol za izjednačenje postigli na vrijeme. Točnije, egzekutor je u 52. minuti bio Štefanec – još jedno od mnoštva novih lica u bjelovarskoj svlačionici, da bi ubačaj sveprisutnog Varge u 62. u vlastitu mrežu „pospremio“ Kovač za, usprkos još pokojem pokušaju gostiju konačnih 3:2.

Sada pročitajte što nam je poslije ove pomalo šokantne utakmice, pune preokreta kazao Marčetić, a imate prigodu pogledati i video sa svim postignutim pogocima.

–Prvenstvo je započelo, a uvijek je dobro krenuti s pobjedom. Moram kazati kako sam zadovoljan našom igrom u većem dijelu dvoboja. Zapravo, u prvih 60 minuta smo mi bili ta momčad koja je diktirala stvari na travnjaku. Stvarali smo prigode za zgoditak, dok smo ih primili iz nekakvih individualnih pogrešaka. Nakon što smo poveli, točnije, s posljednjih dvadesetak minuta nisam zadovoljan. Nismo imali kontrolu utakmice, a naglasio bih činjenicu da smo mlada momčad. Ta naša mladost se najbolje očitovala u tih posljednjih dvadeset minuta. Ipak, ponavljam, slavili smo te je to najvažnije. Sada nam slijedi susret s NK Mladost Ždralovi. O njemu ćemo početi razmišljati od sutra jer su do sada sve misli bile uperene samo na ovih 90 minuta protiv križevačkog Radnika – opširan, ali sretan uslijed pozitivnog otvaranja prvenstvene sezone je bio bjelovarski nogometni strateg.