PRIJATELJSKA RUKOMETNA UTAKMICA:

RK OSIJEK – RK BJELOVAR 29:19

Rukometaši Bjelovara nastavili su sa svojim pripremnim razdobljem, a to znači da su u svojoj trećoj ovosezonskoj pripremnoj utakmici, jučer – subota, 19. kolovoza snage odmjerili s dojučerašnjim suparnikom u „Paket 24 Premijer“ ligi – RK Osijek. Dvoboj je odigran u osječkoj dvorani „Zrinjevac“ te je semafor, po isteku vremena predviđenog za igru pokazivao super uvjerljivih 29:19 za domaćine. Dakle, kako i sam krajnji ishod sugerira, bilo je ovo vrlo loših, slabih 60 minuta rukometne igre za Bjelovarčane uz napomenu kako su ovu dvocifrenu razliku Osječani sagradili prvenstveno zbog gostujuće nepovezanosti u napadačkim akcijama.

Da budemo još precizniji, izabranici trenera Željka Čagalja bili su potpuno neorganizirani u pozicijskim napadima te je slavonski Premijerligaš jednostavno, brzim kontranapadima kažnjavao sve suparničke pogreške. Stoga, kada se sve sabere u jedno, Osječani su u ovom trenutku puno bolja momčad, uigranija negoli što je to bilo prošle sezone i ova priča se može nazvati jednom neuspjelom provjerom RK Bjelovar. No, s druge strane, Čagalj i njegov stručni stožer su u ravnoj Slavoniji imali priliku vidjeti sve nedostatke, odnosno ono na čemu se još mora mukotrpno raditi.

Također, shodno svemu navedenome, još se jednom potvrdila i činjenica da su bjelovarski „Kesizubci“  mlad, jedan novi sastav te sastav koji je tek u stvaranju. Ono što sada slijedi je odmor tijekom današnjega dana, da bi zatim, poslije odrađenih treninga u ponedjeljak i utorak srijeda – 23. kolovoz donijela novi prijateljski meč. U bjelovarsku dvoranu Europskih prvaka stići će stari poznanik – križevački KTC predvođen bjelovarskim strategom Daliborom Sokačem, ali i mnoštvom Bjelovarčana u svojim redovima na samome parketu.

Dakle, bit će to još jedna dobra provjera za oba ova kluba, lopta će s centra krenuti u 19:30 sati, pa ukoliko ste u mogućnosti i ukoliko ste ljubitelj rukometne igre, srijedu navečer provedite u hramu bjelovarskog rukometa. Isto tako, već u petak, 25. i subotu, 26. kolovoza, u Bjelovaru će se održati jedan kvalitetan turnir. Na njemu će, osim domaćih rukometaša nastupiti: RK Sisak, RK Moslavina Kutina te banjalučki Borac čiji je strateg legendarni Irfan „Pipe“ Smajlagić. Navedeno je još jedna pozivnica Bjelovarčankama i Bjelovarčanima – ljubiteljima rukometa u dvoranu Europskih prvaka, a obzirom na sve, tjedan koji je pred nama se može nazvati pravim rukometnim u rukometnom gradu.