U Đakovu, na tamošnjim bazenima je jučer – četvrtak, 17. kolovoza održan plivački miting pod nazivom „Đakovačko ljeto 2023.“, a na istom su participirali i članovi Bjelovarskog plivačkog kluba. Oni su, u konkurenciji još sedam klubova – „POŠK“ Split, PK „Kaštela“, „Orion“ VK, „Sellye“ HU, PK „Đakovo“ i PK „Dupin“ iz Biograda na Moru došli do fenomenalnih postignuća.

Da budemo precizniji, svoje plivačke sposobnosti je prezentiralo 19 plivačica i plivača te su se oni, zajedno sa svojim trenerima kući vratili s čak 18 medalja. Od tog broja osam je bilo zlatnog sjaja uz napomenu kako djevojke i mladići BPK „Bjelovar“ niti u jednoj utrci nisu diskvalificirani. Ponosni na svoje plivačice i plivače, iz BPK –a „Bjelovar“ su poručili.

– Čestitke našim natjecateljima te njihovim trenerima, hvala roditeljima na povjerenju i velike pohvale svim našim plivačicama i plivačima koji uporno treniraju cijelo ljeto. Ovo je još jedan veliki uspjeh za naš klub koji djeluje već 13 godina. Redom, svi kineziolozi već godinama se trude u kratkom vremenu ljetnih praznika dati sve od sebe da što više djece prođe obuku neplivača i nauče tehnike plivanja u školi plivanja. Posebno teška je bila ova sezona gdje smo odradili pola treninga u nenatjecateljskim uvjetima (dionica od 21.8 m bez skakaona). Mi ćemo i dalje biti tu i boriti se do kraja za naš Klub i naš Bjelovar. Treniramo i dalje do kraja kolovoza – zaključeno je.  

Stoga, sada nam samo preostaje čestitati svima te s velikim nestrpljenjem čekati buduća natjecanja ovih majstorica i majstora.