PRIJATELJSKA RUKOMETNA UTAKMICA:

RK BJELOVAR – RK VIDOVEC 30:21

Rukometaši Bjelovara su nastavili s pripremnim utakmicama za novu sezonu. Tako su izabranici trenera Željka Čagalja, nakon poraza u Daruvaru od RK Rudar Rude konačnim rezultatom 22:30 jučer – srijeda, 16. kolovoza, pred domaćim navijačima, u dvorani Europskih prvaka zaigrali protiv sastava Vidovca kojeg su uvjerljivo savladali. Bilo je 30:21 što u prijevodu znači da je krajnji ishod ovih 60 minuta bio gotovo identičan onom u Daruvaru s razlikom što je ovoga puta to bilo u bjelovarsku korist.

Također, treba napomenuti kako Vidovčani participiraju u 1.B ligi Sjever, odnosno, bit će jedni od konkurenata igračima Bjelovara u sezoni koja nam predstoji. Da budemo još precizniji, ova dva suparnika će se ponovo sastati u drugom prvenstvenom kolu, ali na vidovečkom parketu. Dakle, tada će ulog biti puno veći, igrat će se za bodove iako je i sada bilo lijepo pobijediti. Posebice iz razloga što Bjelovarčani već dugo vremena nisu okusili slast pobjede te će im ovo, sasvim je jasno biti jedan dobar poticaj za budućnost.

Nadalje, bjelovarski klub je bio lišen usluga Kozića i Prvonošca, no unatoč tome, ali i činjenici što veći dio momčadi još uvijek osjeća posljedice crijevne viroze zadobivene nakon daruvarskih 60 rukometnih minuta, Čagaljevi majstori su protiv RK Vidovec odigrali vrlo dobar meč. Bio je to meč u kojem su oni od prve minute nametnuli svoj ritam igre kojeg Međimurci nikako nisu mogli pratiti. Naglasimo i to kako se nakon oporavka od koronavirusa u bjelovarske redove vratio srednji vanjski – Mateo Lukačec, a to se, u trenucima njegova boravka na terenu itekako osjetilo.

Naime, igra Bjelovarčana je bila brza, borbena, puna atraktivnih poteza, ali isto tako, ona je u pojedinim trenucima bila brzopleta. Ipak, to je za ovaj dio pripremnog perioda sasvim normalna pojava. Najefikasniji pojedinac je bio Leon Lukačec, brat već spomenutog Matea. On je protivničku mrežu zatresao u šest navrata, vratar Adrian Lombes se istaknuo sa 10 intervencija, dok su zapažen nastup imali i Amon Vidović te Alen Komar.

Naposljetku, zadovoljan izvedbom svojih rukometaša je bio i trener Čagalj koji je nakon susreta kazao.

– Mi smo na početku stvaranja jednog sastava, a ako kuću gradimo od temelja, onda se, smatram, u ovih 60 minuta moglo vidjeti da mi našu kuću gradimo od obrane. Vjerujem i nadam se da ćemo kroz treninge zadržati karakter i čvrstinu uz napomenu da su momci u ovom susretu pokazali ozbiljnost. Stoga im svima treba čestitati. U ovoj fazi priprema je logično da pokoja lopta ispadne iz ruku, a ovom prilikom nismo bili niti kompletni. Do toga je došlo uslijed viroza te sitnih ozljeda.

Međutim, postoji nešto što se zove kolektivna igra. Ta kolektivna igra sakriva nedostatke i uz taktičku disciplinu smo poprilično smanjili pogreške. Tako da, mogu reći da sam zadovoljan. Određeni pomaci u igri, odnosno konture onoga što bismo mi htjeli se vide. No, veliko iskustvo je iza mene, pa ću ponoviti da moramo biti skromni, normalni te puno raditi. Naši apetiti su veliki i do njih nećemo doći tek tako.

Ipak, naposljetku ovog mog izlaganja želim reći da je ovo skup mladih rukometaša koji uspješno prate sve moje zahtjeve te sam siguran da će naši navijači uz nas moći samo uživati – iscrpan je bio bjelovarski rukometni strateg koji s RK Bjelovar u subotu – 19. kolovoza putuje u Osijek gdje će njegova momčad odmjeriti snage s istoimenim domaćinom u trećem pripremnom dvoboju, dok u srijedu – 23. kolovoza u bjelovarsku dvoranu Europskih prvaka dolazi križevački KTC.