13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

Nova filmska projekcija u bjelovarskom “BOHO” parku

Nove vijesti

U sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta i nacionalnog programa Zelene knjižnice, sutra – četvrtak, 17. kolovoza, s početkom u 21 sat, u bjelovarskom „BOHO“ parku emitirat će se projekcija dokumentarnog filma pod naslovom „Ostani sigurno, progovori javno“.

Ovaj film se prikazuje u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta i dio je nacionalnog programa Zelene knjižnice te UNESCO-ove inicijative za zaštitu okoliša.

Kako su teme zaštite okoliša, ekološkog aktivizma i klimatskih promjena sve bitnije te aktualnije, shodno tome se sve više razvijaju i različite inicijative za zaštitu okoliša koje, nažalost, često nailaze na prepreke od strane velikih kompanija, ali i centara moći kojima odgovara status quo jer generira profit.

U filmskoj projekciji pratimo ekološke aktiviste iz zemalja našeg okruženja, točnije njih pet, koji su posljednja linija obrane za očuvanje okoliša te širenje ekološke svijesti građana. Deponiji u Bosni i Hercegovini, uništenje gradskog parka u Crnoj Gori, izlov i krivolov u Albaniji, izgradnja hidrocentrala u Makedoniji i uzurpacija vodosustava u Srbiji – samo su neki od problema s kojima se susreću. Suočeni s pritiscima, prijetnjama te klevetama od privatnih i političkih struktura moći, ekološki aktivisti javno braneći okoliš, često se izlažu ozbiljnim rizicima.  

Dakle, posjetite bjelovarski „BOHO“ park kako biste uživali u još jednoj odličnoj filmskoj projekciji. Važno je naglasiti da se u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta projekcija otkazuje.  

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika