PRIJATELJSKA RUKOMETNA UTAKMICA:

ŽRK BJELOVAR – ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC 34:28

Nakon srijede i prve prijateljske utakmice protiv puno snažnije i neprikosnovene koprivničke Podravka Vegete, koja se još jednom pokazala pretvrdim orahom, rukometašice Bjelovara su odigrale i svoj drugi pripremni dvoboj za novu sezonu, sezonu u kojoj će ponovo „ganjati“ treću poziciju u nacionalnom prvenstvu, što bolji rezultat u Kupu Republike Hrvatske, ali i EHF Eurokupu. Bio je to dvoboj protiv starog rivala – čakovečkog Zrinskog koji je, baš poput onog protiv Podravkašica odigran u bjelovarskoj dvorani Europskih prvaka. Međutim, taj dvoboj je bio sasvim drugačiji te je to zapravo prvi ovosezonski dvoboj u kojem je ŽRK Bjelovar imao mogućnost uigravati ono što je pripremao na mukotrpnim treninzima.

Naposljetku, priča je okončana ishodom 34:28, a izabranice trenera Daria Obrana bile su te koje su dominirale parketom te u potpunosti, tijekom svih 60 minuta rukometne igre diktirale tempo. Isto tako, najbolji Bjelovarsko-bilogorski sportski kolektiv unazad nekoliko godina je bivao šuterski raspoložen što zapravo znači da je svojim suparnicama prijetio iz svih pozicija. To se posebice odnosi na prvo poluvrijeme kada se istaknula Ana Maria Gavrić, ponajbolja rukometašica Bjelovara za čije dalekometne „projektile“ gošće nisu imale adekvatno rješenje. Ona je ovaj meč završila s osam zgoditaka. Uz sve navedeno, treba kazati i to da su Čakovčanke jedna nova, mlada momčad, momčad na kojoj je vidljivo da se mora dodatno uigrati, ali i momčad koja je podosta griješila te propustila realizirati velik broj „zicer“ situacija.

Dakle, ne možemo se oteti dojmu da je konačan gubitak majstorica trenera Gorana Mrđena mogao, a i trebao biti manje izražen, no, također, domaće djevojke su samo iskoristile ponuđeno. Tako se na predah otišlo s bjelovarskom prednošću 19:15, da bi nastavak donio kontrolu rezultata s njihove strane, pa i povećanje istoga do konačnih 34:28.  Nadalje, viđenim protiv Zrinskica može biti zadovoljan i trener Obran, odnosno njegov stručni suradnički tim, a obzirom na činjenicu da je pripremno razdoblje krenulo tek nedavno i da je na početnim treninzima naglasak stavljen na fizičku pripremljenost. Isprobani su poneki novi segmenti igre u napadačkom dijelu koji su se, to valja istaknuti pokazali uspješnima. Posebno vesele kvalitetne prezentacije mlađih rukometašica, ali i to što su gotovo sve članice Bjelovara dobile podjednaku minutažu.

Pored Gavrić, vrijedna spomena je i Lea Vukojević koja se u listu strijelaca upisala u četiri navrata te nam je za kraj ovog kratkog, ali slatkog osvrta preostalo još reći vam samo da će ŽRK-ice svoj niz pripremnih utakmica nastaviti nadolazećeg četvrtaka – 17. kolovoza. Protivnice će im biti igračice austrijskog Graza u  Prelogu gdje one već dugi niz godina odrađuju svoje pripremno razdoblje, dok će potom Bjelovarčanke u subotu – 19. kolovoza participirati na jakom turniru u Dugom Selu. Naravno, sva ta zbivanja ćemo pratiti s velikim zanimanjem te ćemo vas o svemu pravovremeno izvijestiti na vašem i našem Super portalu.