PRIJATELJSKA RUKOMETNA UTAKMICA:

RK BJELOVAR – RK RUDAR RUDE 22:30

Nakon što su 1. kolovoza krenuli s pripremama za novu sezonu, sezonu u kojoj će participirati u 1.B hrvatskoj rukometnoj ligi, što je drugi rang natjecanja, rukometaši Bjelovara su jučer – subota, 12. kolovoza odigrali svoju prvu pripremnu utakmicu. S novim trenerom na klupi – Željkom Čagaljem, bjelovarski „Kesizubci“ su u Daruvaru odmjerili snage sa RK Rudar Rude. Daruvar je bio poprište ovoga meča iz razloga što Rudarčani, koji su bili dojučerašnji konkurent bjelovarskim rukometašima u „Paket 24 Premijer“ ligi upravo tamo marljivo odrađuju svoje pripremno razdoblje, a ovom je prilikom semafor pokazivao uvjerljivih 30:22 za momke iz malenog mjesta nedaleko Samobora.

Valja naglasiti da su se Čagaljevi izabranici, unatoč izraženom gubitku po isteku vremena predviđenog za igru, odnosno činjenice što se nalaze tek na početku priprema što zapravo znači da su noge izuzetno teške odlično držali sve do posljednjih desetak minuta, no potom su uslijedile mnogobrojne igračke promjene te probavanje raznih varijanti. Tako su prigodu zaigrati dobili svi igrači, a navedeno probavanje igračkih varijanti posebice se odnosi na obrambeni dio. Uigravale su se obrambene formacije 6-0 i 3-2-1 s intencijom prema lopti što Bjelovarčani, prema Čagaljevim riječima mogu igrati obzirom na mlade, potentne, brze rukometaše.

Stoga, kada se sve zbroji i oduzme, zaključak jest taj da je pred RK Bjelovar još mnogo posla ukoliko se želi kvalitetno pripremiti za prvenstvo koje starta za nešto više od mjesec dana – 16. rujna domaćim dvobojem protiv zagrebačke momčadi Maksimir Pastela. Tako će Čagalj i njegovi majstori, nakon današnjeg kratkog odmora već sutra – ponedjeljak, 14. kolovoza započeti novi tjedan treninga, a priliku da po prvi puta ove sezone svoje ljubimce vidi na djelu, bjelovarska rukometna publika će imati nadolazeće srijede – 16. kolovoza kada će u dvoranu Europskih prvaka stići sastav Vidovca. Prvi sučev zvižduk će se začuti u 19:30 sati.