Odmah nakon rukometaša, svoj prvi ovosezonski trening su odradile i rukometašice Bjelovara. Njihove prvenstvene obveze startaju 9. rujna, a tada će u bjelovarsku dvoranu Europskih prvaka stići ŽRK Osijek. Isto tako, izabranice trenera Daria Obrana već nekoliko sezona unazad uspijevaju osvojiti treće mjesto, odnosno biti odmah iza nedodirljivog dvojca – zagrebačke Lokomotive te koprivničke Podravka Vegete. Naravno, do tog ostvarenja će pokušati doći i u ovoj sezoni, ali, uz to, Obran će, zajedno sa svojim majstoricama pokušati biti što bolje plasiran u nacionalnom Kupu i EHF Eurokupu.

Dakle, bolje igre, posebice u europskom nadmetanju se mogu smatrati novim ciljem. Kažimo kako će Obranu u svim tim izazovima ponovo pomagati Milan Prihić te Goran Trajkovski, a također, važno je navesti i činjenicu da će hrvatsko žensko prvenstvo i ove sezone brojati 14 momčadi.

Nadalje, u svlačionici ŽRK Bjelovar više nema prekaljene Magdalene Nikšić koja se oprostila od rukometa, kao niti mlade Lucije Ivande koja se odlučila na odlazak u daleke Ploče, odnosno redove tamošnje Dalmatinke. Međutim, čelni ljudi najboljeg sportskog kolektiva Bjelovarsko-bilogorske županije, na čijem je čelu predsjednik Ivan Turkalj provelo je radno ljeto što znači da je dvije svoje gotovo nezamjenjive članice nadomjestio trojcem: Sara Krizmanić, Lea Smiljanec i Ana Turk.

Krizmanić je juniorska reprezentativka Hrvatske koja će svoje rukometne sposobnosti prezentirati na poziciji lijeve vanjske rukometašice, a u rukometni grad je stigla iz čakovečkog Zrinskog. Smiljanec je šesnaestogodišnjakinja koja u Bjelovar dolazi iz drugog sastava koprivničke Podravka Vegete uz napomenu kako igra na poziciji lijevoga krila i o njenoj kvaliteti govori i to da brani boje hrvatske kadetske reprezentacije. Turk je ime koje ne treba previše predstavljati. Naime, riječ je o možda i najzvučnijem imenu ikada koje je stiglo u Bjelovar, odnosno najkvalitetnijem imenu koje će obući dres bjelovarskog ženskog rukometnog kluba. Sve to obzirom na činjenicu da se radi o nekadašnjoj reprezentativki Hrvatske, inače desnome krilu.

Turk također dolazi iz Koprivnice te smo sigurni kako će svojim neupitnim rukometnim znanjem Bjelovaru donijeti jednu novu dimenziju. Isto tako, radi se o fantastičnoj osobi, osobi koja posjeduje mnoštvo ljudskih vrlina, dakako, onih pozitivnih, pa će mlada bjelovarska momčad u njoj imati velikog uzora.

I sada, nakon svih ovih riječi vam donosimo i Obranova razmišljanja uz naglasak kako on nije krio zadovoljstvo odazivom na premjerni trening.  

–Sasvim je sigurno kako ćemo u novoj sezoni igrati brži, atraktivniji rukomet. Nedostajat će nam Nikšić i Ivanda, ali doveli smo tri sjajne rukometašice s kojima smo dobili jednu novu dimenziju. Teško je biti objektivan, ali ukoliko ne bude neželjenih ozljeda smatram da smo malo jači nego prošle sezone, pogotovo u napadačkom dijelu igre – kratko nam je poručio Obran koji na svom popisu ima velik broj dogovorenih prijateljskih dvoboja. Prvi će uslijediti već iduće srijede – 9. kolovoza kada u Bjelovar, s početkom u 17 sati dolazi Podravka Vegeta, dok će samo dva dana potom – u petak 11. kolovoza ŽRK Bjelovar od 19 sati ugostiti sastav Zrinskog iz Čakovca.