Ljetni praznici za rukometaše Bjelovara su prošli vrlo brzo što zapravo znači da su oni jučer – utorak, 1. kolovoza krenuli s pripremama za novu sezonu. Bit će to sezona u kojoj će bjelovarski „Kesizubci“ participirati u drugom razredu hrvatskoga muškoga rukometa, odnosno u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever nakon prošlosezonskog bolnog ispadanja iz „Paket 24 Premijer“ lige. Dakle, pred njima su neki novi izazovi te sezona u kojoj će se težiti ekspresnom povratku među elitu, a do tog cilja, koji, toga moramo biti svjesni svi zajedno neće biti nimalo lagan Bjelovarčane će predvoditi novi trener – Željko Čagalj. Riječ je o iskusnom treneru koji u rukometni grad dolazi iz Kaštela i treneru koji se može pohvaliti velikim rukometnim znanjem koje je stjecao u mnoštvu hrvatskih, ali i inozemnih klubova.

Također, nikako se ne smije zaboraviti niti to da su redove RK Bjelovar napustila čak šestorica igrača od čega su petorica bili standardni članovi udarne postave. Da budemo još precizniji, zahtjevna bjelovarska rukometna publika u dvorani Europskih prvaka više neće imati priliku gledati: Dubravka Grgića, Žarka Ćurića, Luku Jurišića, Petra Lulića, Domagoja Potnara te Vanju Šehića. S druge strane, u Bjelovar su, uz trenera Čaglja stigli: francuski internacionalni vratar Adrian Lombes, Leon Lukačec koji „pokriva“ poziciju lijevoga krila i Bariša Cvitanović – rukometaš koji će opasnost za protivničke obrane biti s pozicije lijevoga vanjskoga.

Nadalje, treba kazati i to kako je novi šef bjelovarske struke u pripremno razdoblje krenuo bez dvojice najiskusnijih – Tibora Jurjevića te Stipana Šimunovića koji će se momčadi priključiti naknadno, a shodno svemu izrečenome, odnosno uslijed razvoja događaja, bjelovarski bijeli su „najtanji“ na poziciji kružnog napadača. Naime, tu je od iskusnijih ostao samo Šimunović, dok će ostatak sačinjavati domaći momci koji bi uz njega trebali stasati. Bilo kako bilo, atmosfera na prvome ovosezonskome treningu je bila i više nego pozitivna, bilo je tu puno smijeha te smo sigurni kako već spomenuta bjelovarska publika svojim ljubimcima neće okrenuti leđa niti u ovome rangu.

Bjelovarčani vole rukometnu igru i zasigurno, dvorana Europskih prvaka će na svakoj domaćoj utakmici biti pristojno ispunjena. Navijat će se strastveno uz vjerovanje u ovu momčad koja će ove sezone biti kombinacija mladosti i iskustva. Upravo je to ono što Čagalj, uz predanost treningu svojih majstora traži. Pored toga, on traži razumijevanje, podršku, a sada vam donosimo i nekoliko njegovih riječi.

–Za svakog ozbiljnog rukometaša Bjelovar je mjesto koje izaziva respekt, a tako je i kod mene. Volio bih dati jedan svoj doprinos kako bi Bjelovar bio sjajan klub, međutim, trenutno nismo u fazi da budemo bahati te ne želimo najavljivati nešto specijalno. No, moramo najaviti kako ćemo dati jedan pošteni odnos, precizan trening i mogućnost da mladi igrači napreduju, odnosno uče rukomet – najavio je trener Čagalj dodavši – Momčad je nova, puno je mladih igrača kojima treba vremena, ali i iskusnih i starijih igrača koji se moraju prilagoditi novim zahtjevima treniranja. Nećemo se lagati – cilj je povratak u „Paket 24 Premijer“ ligu, ali prije toga imamo puno posla kako bismo do toga došli – između ostaloga je naglasio Čagalj.

Zaključno kažimo kako će RK Bjelovar tijekom priprema odigrati devet dvoboja, a prvi je na rasporedu već 12. kolovoza u Daruvaru protiv rukometaša Rudara iz Ruda. Prvi u kojem će moći uživati bjelovarski navijači jest onaj 23. kolovoza protiv križevačkog KTC-a, dok je vrijedan spomena i respektabilan turnir 25. i 26. kolovoza. Naime, u Bjelovar će stići: banjalučki Borac, kutinska Moslavina, ali i jedan bjelovarski konkurent u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi. Riječ je o momčadi Siska. Prvenstvo, u kojem participira 14 družina počinje 16. rujna kada će Bjelovarčani na svom parketu dočekati zagrebački sastav Maksimir Pastele. Dakle, predstoji nam super zanimljivo te razdoblje s mnoštvom rukometnih uzbuđenja, a sve ćemo pratiti s ogromnom zainteresiranošću.