Cijelu noć trajala je borba vatrogasaca s opasnom vatrenom stihijom na požarištu Župa dubrovačka Plat, no uz nadljudske napore, vatrogasci su spriječili daljnje širenje vatre prema obiteljskim kućama. Na terenu se nalazi oko 130 vatrogasaca, uz podršku dvaju kanadera koji pomažu u gašenju požara iz zraka. Ovaj veliki požar gase i vatrogasci iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji su na redovnoj dislokaciji na dubrovačkom primorju te su uključeni u akciju suzbijanja požara.

– Aktivirane su lokalne postrojbe i postrojbe Interventne postrojbe Dubrovnik gdje su, također, profesionalni vatrogasci iz Bjelovarsko-bilogorske županije, izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Josip Heger.

– Naši vatrogasci su nas izvijestili da je situacija na terenu izrazito teška. Iako je požar bio praktički lokaliziran, ponovno se aktivirao. Kontinuirana izdimljavanja i jak vjetar s juga stalno otežavaju gašenje, stvarajući nova žarišta. Naši vatrogasci neprestano obilaze to područje, dok potpuno ne ugase taj požar, dodao je Heger.

U pripremi je i treća smjena vatrogasaca koji će krenuti na dislokaciju prema Dubrovniku tijekom noći i očekuje se njihov dolazak sutra oko 12 sati.

Nadamo se da će situacija uskoro biti potpuno pod kontrolom te da će se požar uspješno ugasiti.