Iako su ljetni mjeseci i vrijeme godišnjih odmora u Općini Rovišće se radi punom parom, pa je tako u tijeku III. faza izgradnje nogostupa od Rovišća prema Kraljevcu.

Riječ je o izgradnji nogostupa na cesti koja vodi od Rovišća prema Kraljevcu i dalje prema Koprivničko-križevačkoj županiji, odnosno prema glavnom gradu te županije koju inače vrlo često koriste stanovnici Bjelovara i okolnih mjesta.

– Radi se o nogostupu koji radimo sada treću fazu. Napravili smo u prve dvije faze gotovo 800 metara i sad radimo još otprilike oko 350 metara. Jedan dio sredstava smo dobili Ministarstva regionalnog razvoja, oko 35 tisuća eura. Ukupna vrijednost ove treće faze je 80 tisuća eura. Puno ulažemo u nogostupe i županijske ceste iz razloga velikog prometa. Jako puno automobila ovuda prolazi, a imamo puno djece koja idu u školu u Rovišće i želimo svakako osigurati im miran put prema prema školi i nazad. Isto tako koriste ga i stanovnici i sigurno je da će taj put biti puno sigurniji kada napravimo ovaj nogostup. Nadam se da će u narednom vremenu i Županijska uprava za ceste Bjelovarsko bilogorske županije preasfaltirati i urediti ovu cestu koja godinama nije uređena i promet se nešto teže odvija po njoj jer je puna rupa. Kad riješimo jedno i drugo, stanovnici će sigurno zadovoljni i sretni svime onime što ustvari mi možemo pružiti da imaju bolji život na našem području, rekao je načelnik Slavko Prišćan, dok je Ivan Kovačević iz općinskog komunalnog poduzeća naglasio kako je na navedenoj prometnici jako velika frekvencija prometa te da će izgradnja nogostupa za stanovnike značiti jako puno.

– Ovdje djeca idu u školu, tu je puno biciklista i prometa. Ide Cesta je u prilično lošem stanju pa ljudi izbjegavaju i ovaj nogostup će značiti jako puno što se tiče sigurnosti prometa, kazao je Kovačević.

Dodajmo i kako će nakon izgradnje ovog nogostupa uskoro početi i III. faza izgradnje nogostupa u Podgorcima te izgradnja nogostupa u Žabjaku.