9.9 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

Nova generacija malih plivača spremna za sezonu kupanja nakon škole plivanja na šandrovačkom bazenu Gradina

Nove vijesti

Nova generaciju malih plivača završila je školu plivanja na šandrovačkom bazenu Gradina. Desetodnevni tečaj plivanja, vodili su stručni kineziolozi Nikola Šibarić i Saša Čurčić, koji su po riječima načelnika Općine Šandrovac Darija Halauša, odradili vrhunski posao u obuci djece.

– Imali smo dvije grupe, početnike i naprednije plivače koji su usavršavali svoje tehnike. Moram priznati da sam jučer bio oduševljen onim što sam vidio. Djeca koja su došla bez ikakvog znanja o plivanju sada su preplivala bazen, dok su oni koji su već znali plivati, usavršili svoje tehnike do impresivne razine. Promatranje njihovog napretka bilo je zaista zadovoljstvo, izjavio je Halauš.

Ukupno je 60 polaznika prošlo kroz ovogodišnju školu plivanja, a taj broj bilježi kontinuirani rast iz godine u godinu. Načelnik Halauš istaknuo je kako to svjedoči o kvalitetnom radu koji se provodi te da je ponosan na postignuća ove inicijative.

– Naša škola plivanja privlači sve više djece iz naše općine Šandrovac i susjedne općine Veliko Trojstvo, te imamo sudionike iz općina Severin, Nova Rača, pa čak i iz grada Đurđevca. Također, primijetili smo dolazak djece iz grada Bjelovara. Ovo je znak da radimo izvrsno, dodao je Halauš.

Škola plivanja je bila potpuno besplatna i takva će ostati i ubuduće. Načelnik je objasnio da općine čija su djeca sudjelovala u školi financijski će sudjelovati u plaćanju učitelja plivanja kao jedinog troška. Također, ove godine je općina Šandrovac uložila dodatna sredstva u nabavku plutača kako bi olakšala obuku najmlađih polaznika.

Uz radost i uspješan završetak škole plivanja, mali plivači nisu otišli praznih ruku. Svaki polaznik nagrađen je diplomom za uspješno savladan tečaj, što će im, uz stečene vještine, ostati kao trajna uspomena na njihovu pustolovinu na bazenu Gradina.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika