Općina Štefanje nastavlja s ulaganjima u infrastrukturu svojih naselja te je pokrenula projekt adaptacije stare školske zgrade u Donjoj Šušnjari. Cilj je pretvoriti praznu i zapuštenu zgradu u prostor pogodan za rad udruga s posebnim naglaskom na općinsku Udrugu umirovljenika.

Načelnik Općine Štefanje Silvestar Štefović kazao je kako je ovo važan projekt za lokalnu zajednicu:

– Ulažemo u poboljšanje infrastrukture u svim našim naseljima, a to uključuje i Donju Šušnjaru. Stara školska zgrada, koja je godinama bila zanemarena, konačno će dobiti novo svrhu kao centar za udruge. Cilj nam je osigurati prostor u kojem će naše udruge moći raditi, okupljati se i provoditi svoje aktivnosti, kazao je Štefović.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije s 25 tisuća eura, dok će preostalih 17 tisuća eura biti osigurano iz proračuna Općine Štefanje. Načelnik Štefović je istaknuo kako će radovi biti izvedeni u nekoliko faza.

– Ove godine fokusiramo se na prvu fazu projekta koja uključuje hitne intervencije na krovištu i unutarnjim prostorijama. Izvodimo izmjenu krovišta koje je u lošem stanju i curi, te uređenje pregradnih zidova i sanitarnog čvora. Sljedeća faza će uključivati uređenje glavne sale, manje prostorije za ured te čajnu kuhinju, dodao je Štefović.

Općina Štefanje planira aplicirati za sufinanciranje drugih faza projekta putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice i europskih fondova, kako bi završila projekt.

– Vjerujemo da će Ministarstvo i Fond ruralnog razvoja i fondova Europske unije i iduće godine otvoriti javni poziv za financiranje, pa ćemo se ponovno prijaviti. Nadamo se da će nas pratiti i podržati u nastavku ovog važnog projekta za našu lokalnu zajednicu, kazao je Štefović.