Edo Maajka, Haris Džinović i Zvonko Bogdan na festivalu ‘Kaj su jeli naši stari

U Vrbovcu se i ove godine sprema nezaobilazan događaj za ljubitelje tradicionalne hrane, festival “Kaj su jeli naši stari”, koji će se održati od 25. do 27. kolovoza. Ova omiljena manifestacija okupit će posjetitelje iz cijelog kraja i šire, a sve će biti posvećeno bogatoj tradiciji pripremanja i uživanja u domaćoj hrani.

Tijekom trodnevnog festivala, posjetitelji će imati priliku kušati raznolike specijalitete pripremljene po starinskim receptima. Punktovi s degustacijskim kućicama bit će postavljeni kako bi svi posjetitelji mogli uživati u raznovrsnim okusima koji su obilježili stolove naših starih.

Osim gastronomskog užitka, festival će ponuditi i mnoštvo dodatnih aktivnosti. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u radionicama gdje će se moći upoznati s tradicionalnim tehnikama pripreme hrane. Izložbe će prikazati bogatu povijest i baštinu hrane koja je obilježila ovo područje.

Glazba će također biti neizostavan dio ovogodišnjeg festivala. Tri velika koncerta uveseljavat će posjetitelje tijekom vikenda. Prvog dana, 25. kolovoza, pozornicu će zauzeti Edo Maajka, dok će u subotu, 26. kolovoza, svoje najveće hitove izvesti Haris Džinović. Nedjeljni završetak festivala bit će u znaku Zvonka Bogdana.

Jedan od najiščekivanijih dijelova festivala svake je godine ocjenjivanje najbolje pripremljenih jela. Svoje kulinarsko umijeće i vještine predstavit će vrijedne žene iz raznih udruga, koje će kroz tri dana festivala pokazati svoje majstorstvo u pripremi tradicionalnih delicija. Ocjenjivačka komisija pažljivo će degustirati svako jelo i proglasiti pobjednike u raznim kategorijama, što će biti prava prilika za pohvale i priznanja najvještijim kuharicama.

S obzirom na bogat program i tradicionalni ugođaj koji donosi festival “Kaj su jeli naši stari”, očekuje se veliki broj posjetitelja iz cijele regije. Svi ljubitelji domaće hrane i dobre glazbe su dobrodošli da zajedno uživaju u čarima ovog jedinstvenog događaja koji će obogatiti ljeto u Vrbovcu.