20.6 C
Bjelovar
Četvrtak, 21 rujna, 2023
spot_img

Siniša Perić iz Duhova kod Garešnice uspješno se bavi konjarstvom

Nove vijesti

Duhovi su naselje na području Grada Garešnice, na krajnjem jugu, na slavonskoj strani i na samoj granici s općinom Lipik. U tom idiličnom selu posjetili smo Sinišu Perića(54) konjara, ratara, čovjeka koji se u Duhovima rodio i odlučio u tu ostati živjeti. Najveća su mu radost konji i konjogojstvo, a ljubav prema konjima prenio je i na kćer Anitu i unuku Emu. U početku radnog vijeka radio ja kao vozač u teretnom prometu, a onda se vratio u Duhove poljoprivredi i stočarstvu:

– S konjima je sve počelo prije jedanaest  godina kada sam prvu kobilu sam kupio na sajmu, a drugu dobio na tomboli. Danas imam 11 grla i držim ih na otvorenom, ali ograđenom prostoru.  S konjima nastupamo na raznim manifestacijama i natjecanjima s kojih uglavnom donosimo priznanja – rekao nam je Siniša Perić koji je već godinama aktivni član Konjičkog kluba Graničar iz Hercegovca i konjičke udruge Hrvatski Posavac iz Velikih Zdenaca koju vodi predsjednik Alen Ružička.

Na svojem imanju u Duhovima 17. rujna ove godine organizirat će, kaže, veliku manifestaciju na kojoj će biti 100 konja i 34 kočije. O tom nam je događanju na čijom pripremi već duže vrijeme radi rekao: – Biti će to Fijakerijada s popratnim sadržajima. Kolona kočija kretat će se od Duhova preko Uljanika, Blagorodovca i Hrastovca i nazad. Potom će biti ocjenjivanje konja te drugi sajamski tradicijski sadržaji. Bit će tu medičari, proizvođači bučinog ulja, napuhanci za djecu, licitari itd. Očekujem da će ovu manifestaciju financijski pomoći i Grad Garešnica, ali većinu troškova snosit ću sam jer mi je velika želja da se u Duhovima održi takva manifestacija u čast konja i konjarstva – rekao nam je Siniša Perić (na slici) u garešničkom kraju poznat i kao vrstan pečenjar odojaka na ražnju.

Više u novom izdanju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika