13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

NK Brestovac napokon stabilni prvoligaš

Nove vijesti

NK Brestovac iz Garešničkog Brestovca prošlu sezonu u Prvoj ŽNL – Bjelovar konačno je okončao bez stresa i borbe za opstanak. Naime, prvenstvo su završili na 8. mjestu sa 35 bodova, u konkurenciji 15 ekipa u ligi, i s tim su rezultatom u klubu zadovoljni. Klub je uspješno vodila uprava na čelu s predsjednikom Alenom Brezovcem i tajnikom Damirom Tomičićem, a seniorsku ekipu je uspješno predvodio trener, ujedno i igrač, Siniša Klobučar. Najbolji strijelac kluba bio je Matija Štimac koji je postigao 14 pogodaka u prvenstvu i 9 u kupu. 

– Nakon dugo vremena bila je ovo jedna dobra sezona u kojoj nismo morali strahovati za opstanak. Svakako bi uz Štimca istaknuo i naše strijelce Šrajbera koji je postigao 8 golova te Križana i Šabatovića koji su zabili 7 odnosno 6 golova. Časno smo se oprostili i od kupa u kojem smo ispali od jake Bilogore 91 iz Grubišnog Polja. Da je bilo više sreće u proljetnom dijelu prvenstva naš plasman mogao je biti i bolji jer nas je samo jedan bod dijelio od 7. mjesta. No, zadovoljni smo, a u idućoj sezoni cilj nam je opet zlatna sredina – rekao nam je tajnik kluba Damir Tomičić.

Za novo prvenstvo planiraju se pojačati s nekoliko igrača, a za sada je izgledan dolazak Petra Havličeka dok se pregovara s još dvojicom igrača. Iz kluba su otišli Poljak, Kovačić i Cvitaš. Okosnica momčadi je ostala tako da nekih većih promjena neće biti. Početak priprema zakazan je za petak 21. srpnja, a u okviru priprema uz redovne treninge odigrat će prijateljsku utakmicu s Hajdukom iz Pakraca te 4. i 5. kolovoza organizirati Memorijalni turnir Piršić-Kretić-Silović-Brezovac na kojem će uz domaći Brestovac nastupiti Garić iz Garešnice, Hajduk iz Hercegovca i Libertas iz Novske.

Više u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika