Grad Garešnica prijavio je projekt sufinanciranja troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima s područja Grada na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a taj projekt nedavno je i odobren te je gradonačelnik Josip Bilandžija potpisao ugovor temeljem kojeg će Grad Garešnica za tu namjenu dobiti 19.440 eura.

– Taj novac utrošit će se za sufinanciranje troškova stanovanja onima kojiimaju slobodno ugovorene najamnine s najmodavcima fizičkom osobama i koji ugovorom ovjerenim od strane mjerodavnog tijela i prijavljenim Poreznoj upravi dokažu postojanje podstanarskog odnosa u stambenom objektu na području Grada Garešnice. Ugovor o najmu mora biti sklopljen najmanje za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca ove godine – rekao nam je gradonačelnik Bilandžija.

Riječ je o pilot projektu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koji je Grad Garešnica prepoznao kao još jednu mogućnost za pomoć mladim obiteljima i mladima. Uz program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada Garešnice, kroz koji gradska uprava mladima osigurava financijsku potporu prilikom kupnje ili adaptacije prve nekretnine, ovaj pilot projekt je još jedan značajan korak za zadržavanje mladih na području Garešnice.

Više čitajte u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika.