20.6 C
Bjelovar
Četvrtak, 21 rujna, 2023
spot_img

Grad Čazma odao priznanje dr. Vesni Bacalja za život posvećen skrbi za zdravlje djece

Nove vijesti

Jedna od dobitnica javnih priznanja na svečanoj sjednici Grada Čazme bila je i dr. Vesna Bacalja.

Rođena je 1956. godine u Lamincu, no svoj dom pronašla je u Čazmi. Cijeli svoj radni vijek od 1982. radila je u Domu zdravlja u Čazmi, najprije u općoj medicini i hitnoj službi, a od 1989. nakon specijalizacije u pedijatrijskoj ambulanti.

Vesna Bacalja kazala nam je kako ovo vrijedno priznanje shvaća kao simboličnu gestu zahvalnosti za sve što je pružila svojoj zajednici.

-Jako mi je drago i želim se zahvaliti predlagateljima i članovima Gradskog vijeća na ovom izuzetnom priznanju. Cijeli svoj život posvetila sam radu za moje sugrađane, pružajući im sve najbolje i najviše što sam mogla i znala, rekla je.

Redovito je usavršavala i unapređivala ambulantu koja je svake godine imala više od 1500 djece. Svojim zalaganjem značajno je poboljšala pedijatriju i školsku medicinu u Čazmi. Utjecala je na provođenje redovitih cijepljenja djece, osobito kroz puno rada na terenu u svim okolnim naseljima i školama na području cijele bivše općine Čazma. Ambulanta ponosno nosi UNICEF-ovu titulu “Prijatelj djece” i “Prijatelj dojenja”, a zahvaljujući, među ostalim, njenom radu, Grad Čazma nosi titulu “Grad prijatelj djece”.

Osim u Čazmi, Vesna Bacalja je doprinijela i poboljšanju zdravstvene skrbi u susjednoj ambulanti u Ivanjskoj, gdje je dobrovoljno dolazila od 1989. pa sve do 2014. godine. Njeno prisustvo unaprijedilo je pedijatrijsku skrb i redovito cijepljenje djece i u tom području.

Danas je u zasluženoj mirovini, a umirovljeničke dane provodi vrlo živo i aktivno.

– Uvijek imam nekoliko putnih karata u džepu, dodala je s osmijehom na licu.

Njezin nesebični doprinos, stručnost i ljubav prema djeci i medicini ostaju duboko urezani u srcima svih građana Čazme.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika