19. srpnja, obitelji i rodbina poginulih, suborci, prijatelji i brojni drugi okupili su se i ove godine kako bi obilježili 32-godišnjicu stradavanja pripadnika Specijalne jedinice policije „Omege“.

U Purnici, nedaleko Sirača svoje živote na oltar domovine 19. srpnja 1991. godine položili su Željko Cindrić i Ivica Filković, dok su teško ranjeni Jozo Ćurić, Zdravko Hudeček, Josip Karpišek, Mika Pašalija, Ivan Smolčić, Davor Špoljarić i Mišo Šurkalović. Oni su ujedno i bili prve žrtve Specijalne jedinice policije „Omege“ Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Ispred spomen obilježja su obitelji i rodbina, Udruga roditelja i djece poginulih branitelja Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska i Udruga specijalne policije „Omege“ Bjelovar te Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH; Bjelovarsko-bilogorska županija, Gradovi Daruvar, Pakrac i Slatina, Općine Sirač i Ivanska te brojne udruge proizašle iz Domovinskog rata ali i mnogi drugi položili su cvijeće i zapalili svijeće.Od braniteljskih udruga uz Udrugu specijalne policije “Omege” žrtvi su se poklonili predstavnici i članovi sljedećih udruga: Udruga „Prvi hrvatski redarstvenik“- podružnica Bjelovar; Udruga „Prvi hrvatski redarstvenik“- podružnica Koprivnica; Udruga specijalne policije „BAN“ Koprivnica; Udruga MUNJE 91. Koprivnica; Udruga hrvatske policije branitelja Daruvara ’91; Klub A satnije Bjelovar; Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika; Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika – podružnica Čazma; Hrvatska udruga “MONUMENTUM”, Klub 2/105 pješačke brigade HV Čazma te HVIDR-e Gradova Daruvara i Slatine.

Potom je minutom šutnje odana počast Željku i Ivici kao i svim poginulim hrvatskim policajcima specijalcima i drugim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote dali za domovinu nakon čega se s nekoliko prigodnih riječi svima prisutnima obratio predsjednika Udruge specijalne policije Omege Mario Đurak.

Na mjestu napada i stradavanja održana je i Sveta misa zadušnica za poginule heroje koju je predvoditi policijski kapelan prečasni Damir Vrabec.