U austrijskoj prijestolnici Beču, koja je sjedište Europske rukometne Federacije – EHF-a obavljen je ždrijeb pretkola europskih kupova za nadolazeću sezonu, sezonu 2023./2024. u obje konkurencije. Shodno tome, svoje protivnice u drugom pretkolu EHF Eurokupa, kada se priključuju natjecanju su saznale i rukometašice Bjelovara koje su u prošloj sezoni još jednom osvojile treće mjesto u nacionalnom prvenstvu te na taj način ponovo ostvarile pravo nastupa na europskoj sceni. Preciznije rečeno, za razliku od prijašnjih godina, kada su za suparnice dobivale snažne momčadi iz: Poljske, Španjolske, Švedske, Portugala, pa i Izraela, igračice trenera Daria Obrana su ovom prilikom u „ruletu kuglica“ bile nešto bolje sreće. Naime, ŽRK Bjelovar će snage odmjeriti s predstavnicama Luksemburga, odnosno HBD Dudelangeom.

Obzirom da su Bjelovarčanke prilikom izvlačenja parova bile prvoizvučene, one su samim time dobile ulogu domaćina u prvoj utakmici. Ipak, kako je ta utakmica na rasporedu 24. rujna, velika je mogućnost da će se momčadi, uslijed smanjivanja troškova, međusobno dogovoriti o mjestu odigravanja dvoboja. To zapravo znači da postoji velika mogućnost da se oba meča odigraju u Bjelovaru ili pak u Luksemburgu. Međutim, to će biti poznato naknadno.

Inače, sastav HBD Dudelange je jedan od najtrofejnijih ženskih rukometnih kada je riječ o ovoj malenoj, ali prekrasnoj zemlji, pa stoga ima ogromno iskustvo igranja europskih kupova. No, isto tako, rukomet u Luksemburgu nije odveć popularan, Luksemburg nije rukometna velesila, pa Obranove majstorice u ovom dvomeču, neovisno o mjestu njegova odigravanja imaju dobrih izgleda za prolazak u daljnju fazu natjecanja što se zapravo događalo vrlo rijetko.

Naposljetku, preostaje nam samo strpljivo čekati kako bismo saznali gdje će dvoboji biti odigrani.  Naravno, nadamo se da će to nakon dugo vremena biti Bjelovar te da ćemo svi zajedno imati mogućnost napuniti dvoranu Europskih prvaka u nastojanju odašiljanja pozitivne energije ŽRK-icama kako bi se one domogle iduće faze. No, prije svega toga najavimo da će rukometašice Bjelovara s pripremama za sljedeću sezonu krenuti 1. kolovoza, a dakako, i tada ćete na vašem i našem Super portalu imati priliku čitati najnovije informacije vezane za najuspješniji Bjelovarsko-bilogorski sportski kolektiv.