14.3 C
Bjelovar
Nedjelja, 1 listopada, 2023
spot_img

Glazbene radionice za djecu stižu u Općinu Rovišće

Nove vijesti

Općina Rovišće u suradnji s Glazbenom školom Vatroslava Lisinskog Bjelovar od rujna pokreće  glazbene radionice za djecu.

Lea Šoš profesorica solffegia u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog Bjelovar naglasila je kako se u školi vesele  suradnji s Općinom Rovišće.

– Načelnik Slavko Prišćan prepoznao je važnost da se glazbena kultura uvede u njihovu općinu već od najranije dobi. Planiramo raditi grupe glazbene igraonice i glazbene radionice za djecu predškolskog uzrasta te za djecu prvog i drugog razreda osnovne škole, a to je ujedno najbolja priprema za nastavak glazbenog obrazovanja. Iz iskustva mogu reći da  95 posto djece kasnije upisuje glazbenu školu i nastavljaju svoje glazbeno obrazovanje ne samo u osnovnoj školi, nego i dalje. S djecom radimo metodom Rainbow, olakšavamo djeci učenje nota kroz boje, djeca sviraju na zvonima, sviraju blok flautu koja je ujedno i priprema za puhački instrument i sve u cilju da djeca razvijaju  sposobnost motorike, sposobnosti koncentracije, a kao što znamo, glazba je općenito jedan jako dobar segment života u više pogleda, kazala je Šoš.

Nevenka Presečan Arvay ravnateljica Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar navodi kako Glazbena škola ima dosta učenika iz Općine Rovišće koji se kod njih školuju, te da pozdravlja ideju načelnika Općine Rovišće Slavka Prišćana koji je uvidio potrebu i osigurao da oni najmlađi mogu svoje glazbeno obrazovanje započeti upravo u svojoj općini.

– Ja bih zapravo htjela pozvati sve mlade buduće glazbenike da se svakako upišu u glazbenu radionicu i glazbenu igraonicu u općini Rovišće. Želim im dobrodošlicu u svijet glazbe i nadam se da će im biti lijepo zajedno u druženju s glazbom i u glazbi, kazala je ravnateljica Presečan Arvay.

U ovaj projekt uklučio se i Puhački orkestar Bjelovar u ime kojeg je na uključenje u radionicu najmlađe pozvao Ivan Oškera, voditelj Puhačkog orkestra Bjelovar.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika