Vijesti brončanoga sjaja stižu iz Pariza. Naime, Deni Černi, grubišnopoljski brončani paraolimpijac i predsjednik Atletskoga kluba osoba s invaliditetom Otos Grubišno Polje, u ponedjeljak je na WPA Svjetskom natjecanju u Parizu osvojio brončanu medalju u bacanju kugle u kategoriji F33. Kuglu je u šest bacanja hitnuo najdalje 11,08 metara i tim dometom zauzeo treće mjesto.

Kaže kako je nastupio u jakoj konkurenciji, koju je ocijenio istovjetnom onoj na paraolimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, na kojima se također okitio brončanom, svojom prvom paraolimpijskom medaljom. Kaže kako je zadovoljan osvajanjem brončane medalje iako je, ističe, rezultat mogao biti i bolji. Valja kazati da je to ujedno prva i jedina medalja koju su hrvatski paraatletičari osvojili na tim, u ponedjeljak završenim igrama u Parizu.

No, s obzirom na to da si je ovim plasmanom ujedno osigurao izravan ulazak na paraolimpijske igre u Parizu sljedeće godine, to nastupu na Svjetskom prvenstvu u Parizu daje dodatnu snagu. Iznimno je to važno za buduće pripreme za paraolimpijske igre jer se sa saznanjem da je već osvojio ulaznicu za nju može bez dodatnog tereta neizvjesnosti pripremati za paraolimpijadu u Parizu. S Černijem je u Parizu bio i njegov trener Boris Kljaić, pod čijom paskom trenira otkada je prvi puta kao tinejdžer primio kuglu u ruke.

Više pročitajte u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika koji izlazi u četvrtak 20. srpnja