Proteklog vikenda 15. i 16. srpnja juniori Kluba odbojke na pijesku Čazma u Splitu su osvojili prvo mjesto na klupskom prvenstvu Hrvatske.

– Igralo se 5 utakmica u dva dana, a igrali su Leon Kupsjak, Adam Ivanetić, Josip Pirak i Borna Bradić. Moram priznati da nismo imali najbolje parove na prvenstvu ali smo timski bili najjači. Imali smo dva ujednačena para i to je presudilo, rekao nam je trener Krešimir Donđivić. Inače, kako kaže Donđivić do zadnjeg kola se nije znalo tko će biti prvak, prve tri ekipe su se smjestile u bod razmaka, a mladi Čazmanci su na kraju bili prvi, ispred Vukovara, praktički za jedan set.

– Bilo je jako neizvjesno do samog kraja. Od prve utakmice sam dečkima rekao da će možda odlučivati svaki poen, tako da smo možda malo više pazili od drugih ekipa na to, i na kraju za taj jedan set osvojili smo prvenstvo, kazao je Donđivić i dodao kako se može reći da je ovaj uspjeh nastavak kontinuiteta jer ova ekipa je do sada dva puta bila kadetski prvak države, tako da se sada uspjesi nastavljaju i u juniorskoj kategoriji.

Osim juniora, koji su osvojili prvenstvo, ove sezone I. hrvatsku ligu u odbojci na pijesku  igraju i seniori KOP-a Čazma. Do kraja prvenstva ostala su još tri kola, a Čazma stoji vrlo dobro, u sredini tablice su, na 5. mjestu. Cilj je do kraja zadržati tu poziciju. Svoje prvenstvo krajem kolovoza u Zagrebu će igrati mlađi i najmlađi kadeti.