Grad Bjelovar je nedavno potpisao ugovor s Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS) Stanicom Bjelovar za financiranje redovnog rada u iznosu od 5.309,00 eura. S ciljem poboljšanja uvjeta rada i sigurnosti spašavatelja, potpisan je i aneks ugovora kojim se osigurava dodatnih 4.000 eura za nabavu novog kombija.

Stari kombi koji se trenutno koristi za prijevoz spašavatelja i opreme pokazao se kao financijski zahtjevan u pogledu održavanja i popravaka. Kako bi osigurali da HGSS Bjelovar može nastaviti obavljati svoje zadatke na najbolji mogući način, Grad Bjelovar odlučio je sufinancirati nabavu novog kombija.

Aneksom ugovora Grad Bjelovar se obvezao povećati sredstva za nabavu kombija i u 2024. godini za dodatnih 6.000 eura. Ta sredstva će biti isplaćena u dva obroka, čime se ukupni iznos koji će Grad osigurati za nabavu kombija penje na deset tisuća eura.

Na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali gradonačelnik Dario Hrebak, pročelnik Stanice Bjelovar Siniša Atlija, dopročelnica Branka Bakić i spašavatelj Tomislav Golubić, istaknuto je kako je nabava novog kombija od vitalne važnosti za HGSS Bjelovar. Kombi će se koristiti za prijevoz spašavatelja i opreme na različite intervencije, vježbe, tečajeve, kao i za dežurstva u nacionalnim parkovima. Ovaj novi kombi će pružiti pouzdaniju i sigurniju mobilnost HGSS-u Bjelovar te omogućiti bržu i učinkovitiju reakciju u hitnim situacijama.

Postupak javne nabave za nabavku kombija je trenutno u tijeku, a otvaranje ponuda je zakazano za 21. srpnja. Kombi će biti namijenjen za prevoženje do devet putnika i procjenjuje se da će njegova vrijednost s PDV-om iznositi oko 45.000 eura.