12.6 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

Ekipa Eurogum najbolja na ljetnom malonogometnom turniru u Novoj Rači

Nove vijesti

Na nogometnom igralištu „Domagoj Novak“ u Novoj Rači jučer – nedjelja, 16. srpnja je održan dugo očekivani malonogometni turnir kojeg je organizirao član 1. županijske nogometne lige Bjelovarsko-bilogorske županije – NK Trnski Nova Rača. Pripreme su trajale nekoliko dana, bile su izuzetno iscrpljujuće, no naposljetku je cijela priča, unatoč sparnom, pa i vrućem vremenu uspješno okončana u večernjim satima.

Dakle, okupljeno gledateljstvo je u vrhunskim potezima ovdašnjih majstora malog nogometa i mnoštvu atraktivnih pogodaka imalo priliku uživati tijekom cijeloga dana, a nastupilo je 12 ekipa uz naznaku kako su one bile raspoređene u dvije skupine sa šest sastava. Također, važno je kazati da je igranje bilo dopušteno isključivo u tenisicama, igralo se sistemom 5+1, dva puta po 10 minuta te su prolazak u četvrtfinale izborile četiri najbolje družine iz svake skupine.

Shodno svemu izrečenome, u prvom četvrtfinalu snage su odmjerili Šime Tours i Marušić Gradnja, drugi četvrtfinalni meč činili su Eurogum i Međurača, u trećem su zaigrali Aro i Kobra, dok su u četvrtom na travnjak istrčali momci Saloša i Šmekera. Toursovci su slavili pobjedu rezultatom 2:1, Eurogum je bio uvjerljiv trijumfiravši s 8:0, Arovci su išli stopama ekipe Šime Tours minimalno, s 2:1 nadvisivši svog suparnika, a Saloši Šmekerima nisu ostavili niti najmanju priliku jer je semafor nakon 20 minuta igre pokazivao super visokih 6:0.

Nadalje, ovakvi raspleti zapravo znače da su se u polufinalu sastali Toursovci i Aro, odnosno Eurogum i Saloši. Prvo polufinale je bilo puno ravnopravnije te je ono odlučeno nakon jednog prekida svega tridesetak sekundi prije kraja. Gol za 2:1 postigla je ekipa Aro, dok je u drugoj polufinalnoj utakmici ekipa Euroguma još jednom prezentirala ogromnu nadmoć pobijedivši nedorasle Saloše ishodom 4:0. Poslije svega ovoga došao je i onaj najvažniji dio – dvoboji u kojima se odlučivalo o peharima i novčanim  nagradama.

Međutim, valja naglasiti kako dvoboj za broncu nije odigran, odnosno on je, dogovorom poraženih sastava iz polufinala odlučen raspucavanjem penala. Tom prilikom precizniji te mirniji su se pokazali malonogometaši Saloša, a prevagu je donio njihov vratar Matija Vlahović koji je suparnicima zaustavio jedan, ali vrijedan udarac.

Stoga se nije moralo dugo čekati na veliko finale koje je, baš kao cijeli turnir ponudilo mnogo uzbuđenja s tim što su pobjednika odlučila dva zgoditka u regularnom vremenu. Postigli su ih momci Euroguma i tako posve zasluženo kući odnijeli pehar namijenjen pobjednicima, a k tome i 50% iznosa uplaćenih kotizacija. Drugoplasiranim Arovcima je pripalo 30% i pehar, dok su se Saloši morali zadovoljiti peharom te 10% kotizacije.

Isto tako, ovome treba dodati da su dodijeljena i pojedinačna priznanja. Najbolji izvođač penala u izrazito jakoj konkurenciji postao je već spomenuti Matija Vlahović, titulu najboljeg igrača turnira osvojio je Bruno Kunštek iz Euroguma, a i najbolji vratar dolazi iz trijumfalne ekipe. Riječ je o Dinku Gavranoviću.

Dakle, sada još samo možemo čestitati organizatorima na vrhunskoj priredbi, ekipama se u ime organizatora zahvaliti na sudjelovanju te uputiti čestitke i svim nagrađenima. Naravno, uvjereni smo kako nas i iduće godine očekuju nova uzbuđenja te još kvalitetniji nogomet. 

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika