Današnja senzacionalistička vijest koja je brzo prenesena od strane većine medija u Hrvatskoj, još jednom potvrđuje važnost provjere informacija iz više izvora. Naime, nakon što je jedan regionalni medij objavio vijest kako je skupina mladića porazbijala žardinjere u Uici Matice hrvatske, mnogi su je prenijeli bez provjere činjenica.

Snimka koja je stigla na adresu redakcije tog regionalnog portala prikazuje skupinu mladića koja čisti nered u Ulici Matice hrvatske u Bjelovaru, ispred zgrade Gimnazije, pod nadzorom policije. Prema izjavama čitateljice portala koji je prvi objavio snimku i novinara, mladići su navodno, nakon povratka iz noćnog izlaska, razbijali i prekretali žardinjere sa cvijećem na novoobnovljenoj gradskoj šetnici. Policija je brzo stigla na mjesto događaja, a mladići su morali pomesti i dovesti u red sve što su razbili, a iznesena je pretpostavka da su dobili i prekršajne prijave.

Ipak, istina je nešto sasvim drugačija. Mladići koji su se našli na snimci zapravo su odlučili pomoći u čišćenju nereda kojeg su zatekli na tom mjestu nakon navedenog događaja. Kako su potvrdili iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, mladići su priskočili u pomoć i počistili nered koji je netko drugi napravio.