Čelništvo Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije izvijestilo je ovdašnje nogometne klubove o vremenu trajanja ljetnog prijelaznog roka te pravilima vezanima za registraciju samih nogometaša. To zapravo znači da prijelazni rok za Super Sport Drugu hrvatsku nogometnu ligu, što je treći rang natjecanja, a u kojem se nalaze NK Bjelovar i NK Mladost Ždralovi traje od 19. lipnja do 8. rujna 2023. godine. Isto razdoblje vrijedi i za Super Sport HNL, ali i za Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

Nadalje, prijelazni rok za Drugu HMNL Zapad u kojoj participira MNK Bjelovar traje od danas – 15. srpnja, pa sve do 14. listopada. Kada je riječ o roku registracije igrača amatera (3. nogometna liga i sve ostale niže lige) treba kazati kako je njegovo razdoblje trajanja od 15. lipnja do 14. listopada 2023. godine. Također, važno je naglasiti i to da prijelazni rok za registraciju nogometaša preko preporučene pošte, odnosno recipisa traje do 31. srpnja 2023.

Zahtjev za izdavanje istupnice u dva primjerka vlastoručno potpisuje igrač, a jedan igračev primjerak se preporučenom poštom šalje na adresu kluba koji traži pristupnicu. Drugi primjerak, uz preporuke dostavlja se klubu za koji se igrač želi registrirati. Prijava za registraciju igrača i Istupnica je promijenjena samo ako je ispisana iz COMET sustava HNS-a, dok je klub igraču, uz istupnicu dužan predati i sportsku iskaznicu. Igrači koji dolaze iz drugih saveza moraju imati brisovnicu, a za njeno izdavanje igrač je dužan dostaviti pristupnicu ili dokaz da je zatražio pristupnicu od kluba putem pošte (recipis) te potvrdu o uplati odgovarajuće takse.

Igrači amateri koji se prvi put registriraju u nogometnoj organizaciji (prva registracija) mogu se registrirati tijekom cijele natjecateljske godine, osim u razdoblju između 1. svibnja i 14. lipnja. Prvu registraciju igrača klub je dužan unijeti u COMET sustav HNS-a i pritom ubaciti sliku, a ovjerenu te potpisanu prijavu dostaviti u savez zajedno s domovnicom ili rodnim listom. Sve prijave za registraciju maloljetnih igrača potpisuju roditelji ili skrbnik, a ukoliko je igrač stariji od 10 godina, prijavu potpisuje i maloljetni igrač.