Nakon fantastičnog „FIBA 3×3 Bjelovar“ turnira prošloga vikenda, nije se moralo dugo čekati na nova košarkaška uzbuđenja. Naime, nova stanica za košarkaše je Đakovo, odnosno „Slavonija Open“. Dakle, u srcu Slavonije se održava još jedan košarkaški spektakl, i to u osam kategorija. Sveukupno se prijavilo 46 momčadi što je rekordan broj za ovaj prekrasan grad. Shodno svemu navedenome, iz KK Đakovo – organizatora ovog događaja kratko su poručili „Nikad više pozitivne atmosfere i feel gooda. Vidimo se na trgu“.

Tako je jučerašnji dan, petak – 14. srpanj bio prvi dan odigravanja utakmica uz naglasak kako su odlični bili juniori bjelovarskog KK „Borik“. Oni su, u konkurenciji U19 naposljetku priče podigli trofej namijenjen pobjedniku, no krenimo redom. Mladi Bjelovarčani su najprije prošli skupinu, u polufinalnom meču su savladali vršnjake iz Vinkovaca s 21:16, da bi potom, u uzbudljivom finalu, pred nekoliko stotina gledatelja, na đakovačkom Strossmayerovom trgu „pao“ Skradin Aurum Sky krajnjim ishodom 21:18.

Stoga, sada možemo samo još jednom čestitati bjelovarskim košarkašima koji konstantno, iz tjedna u tjedan ostvaruju zapažene rezultate u svim dobnim kategorijama. Također, vrijedno spomena je i to da su jučer svoje košarkaške sposobnosti pokazali mladići u U15 te u U17 kategoriji. Uzrast do 15 godina pripao je ekipi „Tićmina družina“, dok je pehar u „sedamnaestici“ kući odnio vinkovački sastav.