Prošle nedjelje, 9.srpnja, u Narti je održan drugi kup “Petrovo u Narti”. Natjecanje je okupilo mladež i pomladak iz različitih vatrogasnih društava iz Bjelovarsko – bilogorske i susjednih županija.

U dvije kategorije natjecanja, mladež muška i ženska (12-16 godina) te pomladak muški i ženski (6-12 godina), sudjelovala je 31 ekipa. Mladeži je pristupilo devet ekipa, među kojima su bili muške ekipe DVD-a Štefanje, Vukojevci, Bjelovar, Donji Draganec, Novoseljani i Veliko Trojstvo te ženske ekipe Štefanja, Volodera i Ivanske.

U kategoriji pomlatka, sudjelovale su 22 ekipe, uključujući DVD Gornji Draganec sa četiri ekipe, te po dvije ekipe iz DVD-a Ivanska, Veliko Trojstvo, Donja Gračenica, Brezovac i Popovača. Tu su još bile prisutne i po jedna ekipa iz DVD-a Mustafina Klada, Bjelovar, Narta, Štefanje, Šušnjara, Rajić, Donja Vlahinićka i Potok.

Najbolji rezultati i osvojena mjesta po kategorijama su:

  • Pomladak muški: 1. mjesto – DVD Gornji Draganec, 2. mjesto – DVD Narta, 3. mjesto – DVD Ivanska 1.
  • Pomladak ženski: 1. mjesto – DVD Gornji Draganec 2, 2. mjesto – DVD Gornji Draganec 1, 3. mjesto – DVD Popovača.
  • Mladež muška: 1. mjesto – DVD Štefanje, 2. mjesto – DVD Vukojevci, 3. mjesto – DVD Bjelovar.
  • Mladež ženska: 1. mjesto – DVD Štefanje, 2. mjesto – DVD Voloder, 3. mjesto – DVD Ivanska.

Natjecatelji su pokazali veliku predanost i volju za sudjelovanjem, putujući čak i do 150 km kako bi prisustvovali ovom događaju. Kup je privukao velik broj natjecatelja i posjetitelja, s ukupno otprilike 500 prisutnih. Svim posjetiteljima podijeljen je gulaš, dok su najmlađi mogli uživati u besplatnoj igri na napuhancu. Po završetku natjecanja, tamburaški sastav Herc upotpunio je ugođaj svirkom.

Foto/Tomislav Markovinović