Nakon u potpunosti opremljenog, uređenog odnosno rekonstruiranog Dječjeg vrtića Palčica, Općina i dalje nastavlja s radovima.

Solarni paneli već neko vrijeme krase krov dječjeg vrtića kojima će se uvelike ostvariti uštede električne energije. Za navedeni projekt prijavom na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (Program ulaganja u zajednicu) ostvarena je potpora u vrijednosti 100.000,00 kuna / 13.272,28 € , dok je ostatak sufinancirala Općina Rovišće.

Na veliku radost najmlađih u potpunosti je uređeno i opremljeno dječje igralište. Primarni cilj izgradnje dječjeg igrališta je bio pružiti djeci sigurno mjesto za igru i učenje pri čemu svaki element igrališta – od klackalice, pješčanika, do raznih postavljenih igrala ima svoju ulogu i svrhu. U dječje igralište uloženo je 81.088,61 € / 610.962,13 kn. Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta sufinancirano je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 247.500,00 kn / 32.848,90 € , a veći je dio financirala Općina.

I ove godine Općina Rovišće ostvarila je sredstva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade temeljem javnog poziva za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini zahvaljujući kojem su roditelji bili oslobođeni plaćanja dječjeg vrtića za mjesec lipanj.

Do sada je u dječji vrtić u Rovišću od 2018. godine uloženo više od 5 milijuna kuna što govori da je Općina Rovišće prepoznala važnost i odlučila investirati u predškolski odgoj kao ključnu strategiju za stvaranje prosperitetnije zajednice na radost svih.