Samo nekoliko dana nakon početka priprema za novu sezonu Super Sport Druge hrvatske nogometne lige, što je zapravo treći rang hrvatskoga nogometa, iz redova NK Mladost Ždralovi su objavili raspored odigravanja prijateljskih utakmica seniorske momčadi. Za ovu priču je važno napomenuti da će „Redsi“ s igrališta „Brdo“, iako su s pripremnim razdobljem krenuli tjedan dana kasnije od svojih sportskih prijatelja, ali i rivala iz Bjelovara odigrati dva susreta više – njih osam. Tako možemo konstatirati kako je novi strateg Želimir Mešnjak odmah po dolasku nametnuo pravi europski ritam, odnosno dvoboje svaka tri ili četiri dana.

To zapravo znači da su najprije na rasporedu četiri gostovanja: NK Belišće; 15. srpnja, NK Sesvete; 19. srpnja, NK Trnje Zagreb; 22. srpnja te sisačka Segesta; 25. srpnja. Potom slijede domaće utakmice protiv nogometaša Lučkog; 29. srpnja i momčadi Pitomače; 2. kolovoza, da bi sve bilo zaključeno gostovanjima u Zagrebu kod Jaruna; 5. te Poleta u Svetom Martinu; 12. kolovoza. Stoga, jedna od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti pred sobom ima jedan super jaki ritam, ritam s više gostujućih susreta od Bjelovarčana jer podsjetimo, igrači trenera Zorana Marčetića će čak četiri od šest pripremnih ispita imati na svom stadionu.

15. srpnja u Bjelovar stiže NK Jarun, 22. će snage biti odmjerene s Kustošijom, 29. srpanj donosi domaćinstvo protiv Zrinskog iz Jurjevca, 5. kolovoza slijedi sisačka Segesta, da bi gostovanja bila u Pitomači 6. i Karlovcu 12. kolovoza. Također, podsjetimo kako Bjelovar prvenstvo Super Sport Druge hrvatske nogometne lige otvara 19. kolovoza kao domaćin protiv križevačkog Radnika, dok će Mladostaši iz Ždralova gostovati kod već spomenutih Karlovčana.

Dakle, predstoji nam mnoštvo nogometnih uzbuđenja. Posebice iz razloga što već drugo prvenstveno kolo donosi Bjelovarsko-bilogorski „El Clasico“ koji će biti odigran u Ždralovima 26. kolovoza. Naravno, veselimo se svemu što je pred nama.